Adolfas Hitleris

Nors yra teigiančių, kad Adolfas Hitleris buvo vegetaras, remiantis patikimais šaltiniais, iš tikrųjų nacių lyderio mėgstamiausias patiekalas buvo kepti karveliai, kimšti liežuviais, kepenėlėmis ir pistacijomis.

Benito Mussolini

Italijos fašistų vadas Benito Mussolini negalėjo pakęsti makaronų. Bulvių košė jam keldavo migreną. Patiekalas, kuriam jis negalėjo atsispirti – česnakai su citrinomis ir alyvuogių aliejumi.

Josifas Stalinas

Sovietų lyderis rengdavo šešias valandas trunkančias puotas, kurių metų laisvai liejosi pusiau saldus gruziniškas vynas. Mėgstamiausias J. Stalino valgis buvo viščiukas su graikiniais riešutais ir prieskoniais.

Kim Jong Ilas

Buvęs Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Ilas (Kim Čen Iras) garsėjo rafinuotu skoniu. Mėgo iš Irano vežamus ikrus, mangus iš Tailando ir japoniškus ryžių pyragus. Jam dirbo būrys moterų, kurios rūpinosi, kad visi jam patiekti ryžių grūdai būtų vienodo dydžio. Be to, jis mėgo šviežią žuvį – tokią šviežią, kad neretai jam ėmus valgyti ji dar spurdėdavo.

Muammaras Gaddafi

Buvęs Libijos diktatorius mėgo itališkus kepinius ir makaronus, tačiau ypatingą vietą jo širdyje ir skrandyje užėmė kupranugario mėsa ir kuskusas.

Saddamas Husseinas

Irako diktatorius valgydavo tik geriausią jautieną ir liesą ėrieną. Mėgo išskirtinai Golano Aukštumose augusias alyvuoges. Taip pat negalėdavo atsispirti „Quality Street“ saldumynams ir „Old Parr“ viskiui.

Idi Aminas

Ugandos lyderis per dieną suvalgydavo 40 apelsinų, tačiau, glausdamasis Saudo Arabijoje, mielai kirsdavo picas ir maistą iš greitojo maisto restorano KFC. Be to, mėgdavo erzinti Ugandoje viešinčius garbius svečius iš užsienio – jiems siūlydavo bičių lervų ir keptų žiogų.

Hastingsas Banda

Ilgametis Malavio lyderis mėgo džiovintus naktinių drugelių vikšrus. Krimsdavo juos vietoj bulvių traškučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)