Tiek aktoriaus labdaros fondas, tiek ir jo filmas „Volstrito vilkas“ tariamai sulaukė finansinės paramos iš Malaizijos fondo „1MDB“. JAV tikisi areštuoti didesnį nei 1 mlrd. JAV dolerių turtą, susijusį su fondu.

Teisingumo Departamentas pateikė civilinį ieškinį, kad galėtų areštuoti prabangų nekilnojamąjį turtą, meno kūrinius ir kitą turtą, įsigytą su tariamai vogtomis lėšomis, gautomis iš „1MDB“.

L. DiCaprio spaudos atstovas teigė, kad aktoriaus labdaros fondas grąžins visas dovanas ir lėšas, jeigu bus nustatyta, kad jas suteikė fondas. Atstovo teigimu, sužinojęs apie korupcijos tyrimą, aktorius nedelsdamas pats susisiekė su JAV Teisingumo departamentu. Pranešime spaudai taip pat teigiama, kad ir DiCaprio, ir jo labdaros fondas „palaikys visas pastangas užtikrinti, kad būtų įvykdytas teisingumas“.

Malaizijos fondas „1MDB“ patraukė dėmesį 2015 m. pradžioje, kai nepadengė 11 mlrd. JAV dolerių skolos bankams ir obligacijų savininkams. Netrukus šios Pietryčių Azijos valstybės politinį aparatą sudrebino pasipylę kaltinimai tarptautinėmis grobstymo schemomis ir pinigų plovimu, taip pat ir milijoninių „1MDB“ sumų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją