E. Taylor ir M. Jacksoną siejo ne tik beprotiškas populiarumas, bet ir sudėtinga vaikystė bei problemos su narkotikais, teigiama naujoje knygoje, pasirodysiančioje vasaros pabaigoje.
M. Jacksonas reiškė savo prielankumą E. Taylor grandioziškais užmojais.

Pavyzdžiui, liepė vieną kambarį Neverlende išdažyti E. Taylor akių spalvos dažais, o ši atsidėkojo padovanodama dramblį, kuris buvo atgabentas iš Azijos. Būtent tokie gestai palaikė jų draugystę beveik 30 metų.

Savo knygoje „Elizabeth ir Michaelas: Holivudo karalienė ir popmuzikos karalius – meilės istorija“, kuri bus išleista rugpjūčio 30 d., Donaldas Bogle'as teigia, kad E. Taylor ir M. Jacksono draugystė buvo paremta noru „vėl būti vaikais“.

1984 metais susipažinę Elizabeth ir Michaelas iš karto suprato, kad juos siejo tiek daug dalykų, pajuto suradę žmogų, kuris puikiai supranta jų sudėtingą gyvenimą.

Michaleas tapo žvaigžde būdamas aštuonerių, kai ėmė koncertuoti su savo broliais grupėje „The Jackson 5“. Jo tėvas Joe prieš jį smurtavo, tad vaikystės traumos Michaelą dvasiškai suluošino visam likusiam gyvenimui.

Savo knygoje „Elizabeth ir Michaelas: Holivudo karalienė ir popmuzikos karalius – meilės istorija“, kuri bus išleista rugpjūčio 30 d., Donaldas Bogle'as teigia, kad E. Taylor ir M. Jacksono draugystė buvo paremta noru „vėl būti vaikais“.

Elizabeth išgarsėjo būdama dvylikos, kai nusifilmavo juostoje „National Velvet“. Jos tėvas gerdavo ir taip pat ją mušdavo. Tiesa, ji apie tai retai kalbėdavo. Michaelas skatino Elizabeth motiniškąją pusę, o ši tikėjo, kad gali jį „išgelbėti“.

D. Bogle'as rašo, kad, būdami kartu, „Elizabeth ir Michaelas akivaizdžiai buvo savo pasaulyje, kurį tik retas suprato ir į kurį jie retai ką nors įsileisdavo“.

Kartą paprašytas apibūdinti Elizabeth Michaelas ją pavadino „šilta minkštutėle antklode, prie kurios be galo mėgstu prisiglausti ir kuria mėgstu apsikloti“.

1984 metais, kuomet jie susipažino, Elizabeth karjera ėjo į pabaigą, o Michailas kopė karjeros laiptais. Ji neseniai buvo atsigulusi į Betty Ford reabilitacijos kliniką dėl priklausomybės nuo receptinių vaistų, tačiau tai nesumenkino jos Michaelo akyse.

Anot D. Bogle'o, Michaelas buvo tiesiog apsėstas Elizabeth ir „siekė ne tik su ja susitikti, bet ir laimėti jos palankumą“. Būtent jis jai asistavo ir buvo tarsi „palankumo siekiantis jaunas meilužis“.
Michaelui Elizabeth buvo „dalis jo svajonių“ ir „įkūnijo Holivudo istoriją“.

Jie susipažino praėjus šešiems mėnesiams po Elizabeth gyvenimo meilės Richardo Burtono mirties. Jis mirė 1984 metų rugpjūtį, o gruodį Michaelas pakvietė Elizabeth į vieną savo paskutinių „Victory“ turo koncertų Los Andžele.

Tačiau kadangi matomumas iš tų vietų, kurias jis rezervavo jai ir jos palydai, buvo prastas, ji išėjo. Michaelas vėliau jai paskambino ir meldė atleidimo. Anot D. Bogle'o, po to jie telefonu kalbėjosi kasdien ir „nutiko kažkas magiško tų telefoninių pokalbių metu. Michaelas ir Elizabeth tapo vienas nuo kito priklausomi“.

Michaelą ir Elizabeth taip pat vienijo sveikatos problemos. 1986 metais filmuojant „Pepsi“ reklamą Michalas apdegė. Be to, jis sirgo baltme. O Elizabeth daugelį metų kentė nugaros ir klubų skausmus.

Vieno iš pirmųjų pasimatymų metu Elizabeth pakvietė Michaelą arbatos. Jis paklausė, ar gali kartu atsivesti savo šimpanzę Bubbles. Ji sutiko, nes mylėjo gyvūnus.

Vėliau aktorė pasakojusi: „Mes leisdavome vis daugiau ir daugiau laiko kartu. Tiesiog tapome tikrai gerais draugais. Mes pasipasakodavome vienas kitam viską“.

„Iš jos labai daug išmokau, – kartą sakė M. Jacksonas. – Ji žaisminga, jaunatviška ir laiminga ir moka juoktis net tuomet, kai skauda.“

Michaelą ir Elizabeth taip pat vienijo sveikatos problemos. 1986 metais filmuojant „Pepsi“ reklamą Michalas apdegė. Be to, jis sirgo baltme. O Elizabeth daugelį metų kentė nugaros ir klubų skausmus.

D. Bogle'as rašo, kad Michaelas buvo tiesiog apkerėtas Elizabeth. Jie kartu ėjo į Lizos Minelli, Bruce'o Springsteeno koncertus, baleto premjeras Los Andžele. Jie leisdavo vakarus žiūrėdami V. Disnėjaus filmukus, lankėsi teminiuose parkuose ir žaidė su gyvūnais Neverlande.

Minėtoje knygoje rašoma, kad Michaelas ir Elizabeth buvo tarsi „du vaikai, pabėgę iš pamokų, liežuvaujantys apie kitus, linksmai leidžiantys laiką kartu tarsi vėl būtų sugrįžę į vaikystę“.
Pirmaisiais draugystės metais, kaip savo knygoje rašo D. Bogle'as, Michaelas „mėgo vaidinti palydovo džentelmeno vaidmenį ir rūpintis, kad jai būtų patogu ir kad būtų išpildytas bet koks jos pageidavimas“.

Michaelas tiesiog apipildavo ją dovanomis, įskaitant septyniolikos karatų žiedą su deimantais, deimantinę apyrankę, deimantinius kaklo papuošalus ir laikrodžius su rubinais. Jam tai buvo prasmingai išleisti pinigai, nes taip pat jis galėjo tapti „senos klasikinės Holivudo istorijos dalimi bendraudamas su didžia žvaigžde“.

Deja, Michaelo ir Elizabeth draugystė nedžiugino jo šeimos. Jo tėvui tas nepatiko, nes ji mėgo viską kontroliuoti. O jo motina nepatikliai žiūrėjo į pašalinius. Ji kartą net pasakė, kad Elizabeth „atėmė iš manęs sūnų“.

Michaelas ir Elizabeth buvo tarsi „du vaikai, pabėgę iš pamokų,

Būtent jos paskatintas jis 1987 metais išsikraustė iš tėvų namų ir už 17 mln. JAV dolerių nusipirko rančą, kuri vėliau tapo Neverlandu. Beje, čia 1991 metais įvyko Elizabeth ir jos septintojo vyro statybininko Larry Fortensky vestuvės. Ir 1,5 mln. JAV dolerių sąskaitą už jas sumokėjo M. Jacksonas.

Ji atsidėkojo jam iš Azijos atgabendama dramblį vardu Gypsy. Ir toks reguliarus apsikeitimas dovanomis tęsėsi ilgus metus. Jie taip pat turėjo tradiciją ketvirtadieniais kartu žiūrėti filmą. Elizabeth labai mėgo filmą „Iš vabalų gyvenimo“, ir jie kartu jį dažnai vėl ir vėl žiūrėdavo.
Elizabeth ir Michaelas buvo beveik kaimynai tiek Bel Aire, tiek ir Beverli Hilse, ir Michaelas dažnai ją kviesdavo pavakarę kartu suvalgyti sumuštinio su kiaušiniu.

1997 metais Michaelas Elizabeth sukūrė dainą „Elizabeth, aš tave myliu“, kuria atliko per jos 65-ąjį gimtadienį. Savo interviu metu aktorė savo santykius su M. Jacksonu vadino „gryniausia ir nuoširdžiausia meile, kurią man teko pajusti“.

„Nemanau, kad kas nors žinojo, kaip mes vienas kitą mylėjome“, – sakė ji. Aktorė taip pat aršiai gynė dainininką, kai jis buvo apkaltintas vaikų tvirkinimu.

Michaelo mirtis 2009 metais vos nesugniuždė Elizabeth, kuri tuo metu pati turėjo sveikatos problemų. „Mano širdis, mano protas yra sudaužyti. Mylėjau Michaelą visa savo siela ir neįsivaizduoju savo gyvenimo be jo. Mus siejo tiek daug dalykų ir mums buvo taip smagu“, – po jo mirties socialiniame tinkle „Twitter“ parašė E. Taylor.

Po dvejų metų juos susiejo ir mirtis. Aktorė buvo palaidota tose pačiose kavinėse Glendeile, Kalifornijoje.

Nors E. Taylor santūriai kalbėjo apie M. Jacksoną, šis negailėjo jai pagyrų. Kartą jis sakė: „Jai galiu išsipasakoti ir ja galiu pasitikėti. Šiame versle negali pasitikėti niekuo, nes nežinai, kas tavo draugas. Kadangi esi toks populiarus, ir aplink yra tiek daug žmonių, taip pat jautiesi labai izoliuotas. Sėkmė reiškia kalėjimą. Elizabeth buvo man kaip motina. Ir net daugiau. Ji draugė. Ji Motina Teresė, princesė Diana, Anglijos karalienė ir Peterio Peno sielos draugė Wendy“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)