Gedulas

Mažiausiai dvylikai dienų Didžiojoje Britanijoje bus paskelbtas gedulas. Žinoma, sujudimas bus beprotiškas. Negana to, kad apie tai rašys ir kiekvieną smulkmeną seks visa pasaulio žiniasklaida, kitų sričių profesionalai dalysis svarstymais, kaip nukentės ar pagerės finansai, viešieji ryškiai, įtaka ir panašiai.

Pranešimas

Kaip ir kada viešai bus pranešta apie karalienės mirtį prilausys nuo to, kaip ji mirs. Pavyzdžiui, jei ji anapilin iškeliaus po ilgos ligos, karališkoji šeima bus pasiruošusi ir apsvarsčiusi visą žinios viešinimo planą. BBC yra oficialūs karališkos šeimos transliuotojai, tad būtent ši televizija turėtų pirmoji ištransliuoti žinią apie karalienės mirtį.

Karalienė Elizabeth II vaikystėje

Jei mirtis karalienę ištiks netikėtai, kaip princesę Dianą, karališkoji šeima negalės taip stipriai kontroliuoti informacijos.

Tiesa, po to, kai bus paskelbta žinia apie karalienės mirtį, BBC kanalas atšauks visas komiškas transliacijas iki jos laidotuvių.

Sosto paveldėtojai

Pranešus apie karalienės mirtį jos sostą automatiškai užims princas Charlesas. Jis taps karaliumi Charlesu.

Princui Charlesui tapus karaliumi, jo sūnus Williamsas taps Velso princu, o jo žmona Kate – Velso princese.

Laidotuvės

Prieš palydint karalienę į paskutinę kelionę ji bus pašarvota Vestminsterio salėje. Ji bus atvira 23 valandas per parą iki pat laidotuvių.

Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II

Kai atvyks automobilis, išgabensiantis karalienės palaikus, įvyks trumpa ceremonija.

Gedėtojų minia, kuri susirinks atsisveikinti su karaliene, bus neišmatuojama. 2002 metais, kai miegodama mirė karalienė Motina, karalienės Elžbietos II mama, į gatves suplūdo apie 200 tūkstančių žmonių. Po princesės Dianos žūties, prie rūmų vartų gėles nešė dešimtys tūkstančių britų.

Tikėtina, kad karalienės laidotuvės įvyks 12-tą dieną po jos mirties. Laidotuvės bus transliuojamos tiesiogiai.

Karalienė Elizabeth II jaunystėje

Nėra aišku, kur gali būti palaidoti jos palaikai, nes tikėtinų vietų yra nemažai. Viena iš tikimybių, kad ji atguls šalia savo tėvo karaliaus George'o.

Poveikis

Jos mirtis gali turėti įtakos respublikonų galių augimui Didžiojoje Britanijoje.

Užsienio analitikų prognozėmis, po jos mirties monarchija gali žlugti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)