Po antradienį įvykusio koncerto Minsko arenoje F. Kirkorovas patraukė į Lietuvą, kur turėjo surengti du pasirodymus – vieną Vilniuje, kitą Klaipėdoje. Tačiau pasienyje sulaikyti keturi garso bei šviesų įrangą, kostiumus ir dekoraciją vežę vilkikai sugriovė atlikėjo ir jo komandos planus.

Pasak F. Kirkorovo, Baltarusijos-Lietuvos pasienyje jis susidūrė su „neįtikėtinu chamiškumu“, o muitinės darbuotojams pažėrė priekaištų dėl neprofesionalumo – esą jie mėgavosi sulaikę F. Kirkorovą ir piktdžiugiškai šypsojosi.

„Kelissyk patikrino dokumentus, prašė išlipti iš mašinų, kabinėjosi, be to, ir šypsojosi – neva, štai, Kirkorovą „pagavo“, – socialiniame tinkle „Instagram“ skundėsi F. Kirkorovas.

Dėl muitinėje sulaikytų vilkikų koncertus Vilniuje bei Klaipėdoje teko nukelti viena diena vėliau.

„Tikiuosi, kad Aleksandras Grigorijevičius (Aleksandras Lukašenka – DELFI) atkreips dėmesį į šį incidentą ir patrauks atsakomybėn kaltuosius“, – rašė F. Kirkorovas.

Baltarusijos pasienio darbuotojai F. Kirkorovo kaltinimus neigia. Ošmiansko muitinės vadovas Vasilijus Šostakas portalui kp.ru pateikė tikslų F. Kirkorovo ir jo komandos atvykimo laiką.

„Kirkorovo automobilis į pasienio kontrolės punktą atvyko 4:20 ryte. Iš pasienio punkto jo automobilis pajudėjo 4:43. Tad Baltarusijos pasienio punkte jis praleido 23 minutes“, – teigė V. Šostakas.

Anot V. Šostako, vilkikai į pasienio punktą atvyko ne paeiliui. Pirmasis vilkikas atvyko 10:57, paskutinis – 11:03. Vairuotojų pasai buvo patikrinti per penkias minutes: nuo 11:13 iki 11:19. Muitinės formalumai sutvarkyti per 50 minučių – nuo 11:50 iki 12:41. Iškart po to vilkikai pajudėjo į Vilnių. Anot V. Šostako, detali krovinių patikra nebuvo atlikta.

Agentūrai BELTA taip pat pavyko išsiaiškinti, kad dėl į Lietuvą atvykti nespėjusių vilkikų buvo kalti ne muitininkai, tačiau F. Kirkorovo komanda. Pasirodo, kad po koncerto Minsko arenoje darbuotojai su išmontuota įranga iš vietos pajudėjo tik 9 ryte, nors, pagal planą, tą turėjo padaryti dar 4 ryto.

Koncerto Vilniuje akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (292)