Tikimasi, kad gegužės 12 d. bus paskelbta data, kai prasidės procesas prieš J. Galliano. Yra žinoma, kad jis turi prasidėti iki birželio mėn. pabaigos.

Teismo posėdžių metu bus svarstomi du ieškiniai – pirmąjį pateikė 41 m. Philippe‘as Virgiti ir 35 m. Geraldine Bloch, kuriuos dizaineris įžeidė Paryžiaus kavinėje „La Perle“ vasario 24 d., o antrąjį pateikė nukentėjusi mergina, su kuria J. Galliano susivaidijo toje pačioje vietoje anksčiau, 2010 m. spalio mėn.

Jei bus paskelbtas kaltinamasis nuosprendis, dizaineriui gresia iki šešių mėnesių laisvės atėmimas ir iki 22,5 tūkst. eurų bauda.

J. Galliano, kuris nuo 1996 m. dirbo „Dior“ mados namuose, Paryžiaus policija sulaikė vasario 24 d., po to, kai Paryžiaus Marė kvartale jis susikivirčijo su populiarios kavinės „La Perle“ lankytojais. Įžeista pora pateikė ieškinį prieš dizainerį, apkaltinę jį antisemitiniais pasisakymais ir chuliganišku elgesiu. Kitą dieną į policiją kreipėsi dar viena auka, kuri nesiryžo pateikti ieškinio anksčiau – jos vardas neskelbiamas.

Praėjus kelioms dienoms, britų bulvarinis leidinys „The Sun“ paskelbė vaizdo medžiagą su asmeniu, kurį leidinys pristatė kaip J. Galliano. Įraše girdėti, kaip jis įžeidinėja lankytojus ir prisipažįsta, kad simpatizuoja Hitleriui. Būtent šis įrašas tapo lemtingu J. Galliano gyvenime. „Dior“ mados namai nutraukė su juo sutartį, o policija perdavė jo bylą teismui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją