Melania gimė 1970 m. tuometinėje Jugoslavijoje tekstilės darbininkės Amalijos ir automobilių pardavėjo Viktoro, kuris, draugų teigimu, labai panašus į jos vyrą, šeimoje, informuoja CNN.

„Ji visada buvo labai rafinuota, puikiai, labai tradiciškai auklėta, – atsiminė buvusi Melanios bičiulė, kaimynė M. Jelančič. – Tuo ji skyrėsi nuo mūsų.“

Donaldas Trumpas jaunystėje buvo nenuorama, na o Melania priešingai – buvo santūri. „Ji gražiai kalbėdavo, jei susiginčydavome, niekada nesikeikdavo. Ji visada tarpininkaudavo, rasdavo kompromisą, visus sutaikydavo“, – sakė M. Jelančič.

Mokykloje mergaitės megzdavo pirštines, megztinius, blauzdines ir vartydavo madų žurnalus, kurie nuo ankstyvo amžiaus įkvėpdavo Melanią.

„Melania nesakė, kad norėtų būti modeliu, ji norėjo būti dizainere. Bet aš nujaučiau, kad Sevnica ir Liubliana bus jai per mažos“, – teigė M. Jelančič pridurdama, kad Melania – per daug santūri.

1987 m. fotografas Stene Jerko pastebėjo Melanią, kuri mokėsi vidurinėje mokykloje Liublianoje. Tada ji laukė draugės, vykstant madų renginiui.

„Ji buvo gana drovi, bet greitai mokėsi. Jau fotografuojant antrą kartą ji puikiai pasirodė, kaip modelis“, – pasakojo fotografas.

Jis nebendrauja su Melania daug metų, tačiau stebi jos karjerą. Spalį kalbėdamas su CNN korespondentu, jis sakė, kad ji būtų puiki pirmoji dama ir kad ją reikėjo dažniau rodyti rinkimų kampanijos reklaminiame filme. „Ji per daug santūri ir liko per daug nuošaly“, – mano fotografas.

Slovėnai didžiuojasi Melania, kuri bus tik antra užsienietė prezidento žmona JAV istorijoje. Tiesa, jiems kėlė nerimą rėksminga D. Trumpo kampanija.

„D. Trumpo siaubingas požiūris į moteris ir į tai, kaip su jomis reikia elgtis, – teigė teisės studentė iš Liublianos Mia Janezica. – Jis negali šitaip elgtis su žmonėmis vien todėl, kad turi pinigų ir yra įtakingas.“

Buvusi mokslo draugė Petra Sedej sakė: „Kiekvienai moteriai būtų sunku girdėti tokius žodžius apie savo vyrą, na bet tikiu, kad sugalvos, kaip su tuo tvarkytis.“ Ji prisiminė, kaip devintą dešimtmetį pasibaigus dizaino paskaitoms jos eidavo į Melanios butą Liublianoje: „Su ja buvo smagu, ji ne visą laiką būdavo rimta. Mums abiem aptiko mada, dizainas, abi buvome tylios merginos. Mums nepatiko triukšmingi vakarėliai, diskotekos.“

Praėjusio amžiaus dešimtą dešimtmetį Melania visam laikui išvažiavo iš Slovėnijos, metė universitetą Liublianoje dėl Milano ir Paryžiaus podiumų.

Melanios namai, mokykla ir mokyklos direktorė Slovėnijoje:

1998 m., praėjus dvejiems metams po imigravimo į JAV, vakarėlyje „Kit Kat“ klube Londone ji susipažino su Donaldu Trumpu.

2005 m. įvyko prabangios jų sutuoktuvės D. Trumpo viloje Floridoje. Toje pačioje viloje po metų „People“ žurnalistė, atvykusi rašyti straipsnio apie poros sutuoktuvių metines, sakė, kad D. Trumpas bandė prie jos priekabiauti.

D. Trumpas ir jo kampanijos dalyviai neigė šį kaltinimą.

Apie Melanią gimtojoje šalyje dabar beveik nieko nežinoma. Jos vyro išsišokimai dažnai atsiduria pirmuose leidinių puslapiuose, tačiau žurnalistai nepamena, kada Melania davė interviu Slovėnijos žiniasklaidai.

Buvę draugai iš Sevnicos sako nematę jos daug metų. Anot kaimynų, tėvai dar turi miestelyje namą, bet 2006 m. gimus anūkui jie beveik visą laiką būna Niujorke.

Likus dienai iki rinkimų Sevnicos meras Srečko Ocvirkas mėgino nusakyti, ką reikštų, jei D. Trumpas laimėtų prezidento rinkimus.

„Tai būtų įrodymas jaunajai kartai, kad ir žmonės iš mažos šalies gali sulaukti sėkmės pasaulio scenoje“, – sakė jis.

Melania ir Donaldas Trumpai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)