Tarp žvėriškai sumuštų garsenybių – ir gražiausia pasaulio moterimi tituluojama Angelina Jolie bei realybės šou žvaigždė Kim Kardashian.

Skaudžiai kirsta ir Miley Cyrus, Emmai Watson, Kendall Jenner, Kristen Stewart ir Gwyneth Paltrow. Visos šios moterys nuotraukose atrodo lyg smurto artimoje aplinkoje aukos.

Tiesa, Kardashianų klano narės neapsidžiaugė išvydusios šias nuotraukas internetinėje erdvėje. Portalui „TMZ“ garsenybės skundėsi, jog nedavė savo sutikimo nuotraukų naudojimui beigi nesulaukė pasiūlymo prisidėti prie iniciatyvos. Trumpiau tariant – nuotraukos iš moterų buvo pavogtos ir panaudotos asmeniniams menininko tikslams.

2011 metais panašias garsių moterų nuotraukas galima buvo išvysti ir Lietuvoje - fotografijų parodoje „Moterys prieš smurtą“. Parodos tikslas buvo parodyti visuomenei smurto pasekmes ir pasakyti, kad smurtas nesirenka moters pagal jos amžių, profesiją, užimamas pareigas.

Garsios moterys ryžosi visuomenei parodyti, kaip iš tikrųjų atrodo smurtą patyrusi, sumušta bei pagalbos laukianti moteris. Įžymybės nepabijojo pozuoti „papuoštos“ speciali grimu pozuoti fotografui Visvaldui Morkevičiui.

Savo indėliu prie idėjos prisidėjo TV laidų vedėjos Violeta Baublienė, Rūta Mikelkevičiūtė, Asta Stašaitytė-Masalskienė, Lavija Šurnaitė, Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, žurnalistė Rūta Janutienė. Dainininkės Erica Jennings, Šorena Janiašvili, Evelina Anusauskaitė, Giedrė Balutytė, aktorės Larisa Kalpokaitė ir Ineta Stasiulytė, Rimantė Valiukaitė ir Virginija Kochanskytė, tituluota gražuolė Gabrielė Martirosianaitė ir tituluota sportininkė Rita Pivoriūnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)