Akciją organizavo aršiai už gyvūnų teises kovojanti tarptautinė organizacija PETA. Grupės „The Beatles“ įkūrėjas Paulas McCartney, žymus aktorius, komikas ir radijo laidų vedėjas Russellas Brandas, trečiojo britų „X faktoriaus“ sezono nugalėtoja Leona Lewis ir daug kitų žvaigždučių atsidūrė baltose lėkštėse.

R. Brandas (40) ir vartodamas heroiną liko ištikimas vegetarizmo principams

Jaunas merginas ir subrendusias moteris iš proto vedantis gražuolis britas mėsos atsisakė dar būdamas paauglys, o 2011 metais tapo veganu. Buvęs PETA ambasadorius į veganų pusę pasitraukė su tuomete žmona Katy Perry pažiūrėjęs filmą „Šakutės prieš peilius“. Argumentuodamas savo sprendimą vyras teigė, kad rinkdamasis iš įvairiausių augalų paruoštą maistą valo organizmą. Anot Russello, tokie pokyčiai apsaugojo kūną. Visiškai atsisakęs gyvulinės kilmės produktų komikas pradėjo jaustis geriau ir psichologiškai, ir fiziškai. Įžymybė pastebėjo, kad istorijoje gausu pavyzdžių, kai baisių ligų pakirsti žmonės, pakeitę mitybą, išvengė mirties. „Nors ir buvau pakvaišęs narkomanas, likau ištikimas savo principams. Verčiau jau vartosiu heroiną, nei valgysiu mėsainį. Koks menkas seksualus paradoksas“, – kartą pasakė gražuolis.

P. McCartney (73) kankinosi žiūrėdamas į pagautą žuvį

Vegetaru Paulas tapo žvejodamas. Prieš daugelį metų pagauta žuvis, kuri kovėsi dėl gyvybės, grupės „The Beatles“ įkūrėją privertė susimąstyti. Stebėdamas besikankinantį gyvį dainininkas suvokė, kad jis kankinasi lygiai taip pat kaip kiekvienas žmogus, kovojantis dėl vietos po saule. Paulas pasijuto kaip žudikas. Vegetaru jis tapo dar 1975 metais. Pirmoji žmona pasekė jo pėdomis. Daugelyje PETA kampanijų dalyvavęs aktyvistas ne kartą prašė viso pasaulio atsisakyti mėsos nors vieną dieną per savaitę. Laukinės gamtos išsaugojimu ir klimato pokyčiais susirūpinęs muzikantas žurnalistams pasakojo, kad be galo svarbu išsivaduoti iš globalizacijos gniaužtų. Jis svajingai kalbėjo, kad kartais vaikščiodamas miške galvoja apie medžių išskiriamą deguonį ir slapčia jiems dėkoja. „Dėkoju, nes pats to nesugebu“, – užsienio žiniasklaidai širdį atvėrė dainininkas.

V. Westwood (74) tiki, kad atsisakę mėsos žmonės gali įveikti net paralyžių

Garsi britų dizainerė visada tikėjo, kad vegetarai yra sveikiausi žmonės. Ilgai sąnarių problemomis besiskundusi moteris pasveiko, kai nustojo valgyti mėsą. Įvairiausiose PETA akcijose dalyvavusi Vivienne dėl savo įsitikinimų buvo nusimetusi ir drabužius. Milijonierė dizainerė stovėdama dušo kabinoje tik su maudymosi kepuraite teigė, kad jos sąžinė yra švari, kūnas kerintis, o siela skaidri. Jau pats akcijos pavadinimas „Nebijok, įmerk savo pėdas – išbandyk vegetarizmą“ traukė akį. Tokiais pareiškimais ir poelgiais dizainerė viešai parodė, kad propaguoti vegetarizmą yra jos pašaukimas.

Emeli Sande

E. Sandé (28) pakeitė įpročius akimirksniu

Tik praėjusiais metais veganų gretas papildžiusi žymi dainininkė Emeli ir taip jau ilgą laiką buvo linkusi atsisakyti mėsos produktų. Savo apsisprendimą ji paaiškino kaip sąmoningą veiksmą. E.Sandé prisiekė daugiau niekada nevartoti gyvulinės kilmės produktų. Po tokio sprendimo jos „Twitter“ paskyroje netrūko komentarų ir teigiamų emocijų. Mergina džiaugėsi, kad niekada nebepriklausys kraujasiurbių klanui, kuris žaloja niekuo dėtus gyvūnus.

Kaip atrodo šių įžymybių portretai iš daržovių, pamatyk portale MIESTE.lt