Saudo Arabijos monarchas, kaip rašo „The Telegraph“, šiam vizitui pasiruošti skyrė nemažai dėmesio.

Su 1500 asmenų palyda, tarp kurių 25 princai ir keli ministrai, į kelionę išsiruošęs karalius kartu atsivežė 459 tonų bagažo – tiek jam turėtų prireikti devynias dienas truksiančio vizito metu. Du keltuvai, du automobiliai „Mercedes Benz S600” – tai vos keli esminiai tris dienas truksiančiam lankymuisi šalies sostinėje Džakartoje būtini atributai. Po to seks šešias dienas truksiantis poilsis populiariame Balio kurorte.

Indonezijos gyventojai tikisi, kad kartu su karaliaus apsilankymu bus atvežta ir iki 25 mlrd. JAV dolerių (23,31 mlrd. eurų) investicijų, todėl yra pasirengę pasistengti, kad svarbus svečias liktų sužavėtas. Entuziastingai nusiteikusių šalies gyventojų minios išsirikiavo palei kelią tam, kad galėtų pamatyti itin saugomą automobilių koloną, judėjusią prezidentinių Bogor rūmų link.

Karalius Salmanas kartu su palyda apsistos keturiuose prabangiuose viešbučiuose Džakartos centre, o jo saugumą mieste užtikrins 10 000 asmenų. Per 150 virtuvės šefų pasirengę 24 val. 7 dienas per savaitę tiekti pageidaujamą maistą garbiesiems svečiams. Kovo 16 d. 80 m. Saudo Arabijos karalius Salmanas sakė kalbą Atstovų rūmuose ir lankėsi didžiausioje Pietryčių Azijos regione esančioje Istiqal mečetėje, kur šia proga netgi įrengtas naujas tualetas.

Pastarąjį Kartą Saudo Arabijos monarchas Indonezijoje lankėsi prieš 47 metus. Tą kartą į šią šalį atvyko karalius Faisalas. „Šis vizitas mums turi neįtikėtinai didelės istorinės reikšmės“, - patikino Indonezijos ministrų kabineto atstovas Pramono Anungas.

Indonezija tikisi pasirašyti sutartis su Saudo Arabija dėl skrydžių iš Artimųjų Rytų dažnumo ir atvykstančių lankytojų skaičiaus didinimo. Indonezija – antroji kelionės po Aziją stotelė, į kurią atvykstama siekiant plėtoti Saudo Arabijos ekonominius ir verslo interesus. Karalius Salmanas taip pat lankysis Brunėjuje, Japonijoje, Kinijoje ir Maldyvuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)