Visgi toliau pateiktame sąraše atsidūrusios garsenybės nepabūgo apie savo problemas prabilti viešai ir, siekdamos įkvėpti kitus ir jiems padėti, atvirai papasakojo apie asmeninius nuopuolius bei pakilimus. Jie atskleidė intymias savo gyvenimo detales, kad suteiktų savo gerbėjams vilties ir paragintų juos keistis. Kokią galime padaryti išvadą? Niekada nevėlu kreiptis pagalbos, atsikratyti priklausomybės ir susikurti geresnį gyvenimą.

Benas Affleckas

Aktorius feisbuke netikėtai paskelbė, kad sėkmingai užbaigė gydymo nuo alkoholizmo kursą.

„Baigiau gydymo nuo alkoholizmo kursą. Su šia priklausomybe turėjau kovoti praeityje, su ja teks kovoti ir ateityje,– rašė B. Affleckas. – Noriu gyventi visavertį gyvenimą ir būtų geriausiu tėvu, kokiu tik galiu būti. Noriu, kad mano vaikai žinotų, jog prašyti pagalbos, kai jos reikia, tikrai nėra gėdinga. Lygiai kaip ir būti tvirtybės šaltiniu tam, kuris tikrai reikalingas pagalbos, tačiau bijo žengti pirmą žingsnį. Man labai pasisekė, kad turiu mylinčią šeimą ir draugų, įskaitant žmoną Jen, kuri palaikė mane ir rūpinosi vaikais, kol dariau tai, ką nusprendžiau padaryti. Tai buvo pirmas iš daugelio žingsnių, kuriuos žengiu link atsigavimo.“

Benas Affleckas

Drew Barrymore

Būdama vos penkiolikos metų aktorė prakalbo apie savo priklausomybę nuo narkotikų ir alkoholio. Interviu žurnalui „People“ ji sakė, kad alkoholio pirmą kartą paragavo būdama devynerių, reguliariai ėmė rūkyti marihuaną nuo dešimties, o pirmą kartą kokaino pabandė būdama dvylikos metų. Trylikametė D. Barrymore jau du kartus gydėsi reabilitacijos klinikose.

„Nesu aiškiaregė, tačiau bent šiandien galiu išlikti blaivi. Nebenoriu grįžti prie seno gyvenimo. Aš tai žinau. Tokia mano ateities. Diena po dienos. Esu Drew ir esu alkoholikė ir narkomanė. Esu blaivi jau tris mėnesius, dvi savaites, penkias dienas ir tuo didžiuojuosi“, – sakė ji.

Drew Barrymore

Nicole Richie

Legendinio dainininko Lionelio Richie įdukra Nicole Richie nuo pat mažų dienų sunkiai susitaikė su tuo, kad yra žinoma. „Iš esmės paėmiau reikalus į savas rankas ir sukūriau dramą labai pavojingu būdu, – 2007 metais ji sakė žurnalistei Diane Sawyer. – Manau, kad man tiesiog buvo nuobodu, nes jau buvau visko mačiusi. Kai esi jaunas, tiesiog nori daugiau.“

Būdama aštuoniolikos Nicole jau buvo patyrusi kokaino vartotoja, o dvidešimties ji jau vartojo heroiną. „Tada pati nusprendžiau, kad reikia kažką daryti. Privalėjau atsikratyti narkotikų“, – sakė N. Richie ir pridūrė, kad nesisvaigina jau kelerius metus.

Nicole Richie

Matthew Perry

Vienas iš legendinio serialo „Draugai“ aktorių Matthew Perry atvirai kalba apie savo priklausomybę nuo alkoholio ir receptinių skausmą malšinančių vaistų, todėl jo gerbėjai, turintys panašių problemų, suvokia, kad atsigauti reikia laiko ir ryžto.

2015 metais aktorius leidiniui „The Hollywood Reporter“ sakė: „Negali 30 metų turėti problemų dėl narkotikų ir tikėtis, kad pavyks jas išspręsti per 28 dienas“.

Matthew Perry

Zacas Efronas

Buvusi „Disney“ žvaigždutė susilaukė bendraamžių pagarbos, kai leidiniui „The Hollywood Reporter“ 2014 metais atskleidė, kad turi problemų dėl alkoholio.

„Kai sėkmė aplanko jauname amžiuje, priimi gerus dalykus, tačiau turi priimti viską, – sakė jis. – Gali mėgautis šlovės akimirkomis, tačiau turi prisiimti didžiulę atsakomybę. Ši atsakomybė neatsiejama nuo buvimo pavyzdžiu kitiems. Deja, ir aš esu paprastas žmogus, padaręs begalę klaidų. Ir iš kiekvienos jų pasimokiau.“

Z. Efronas paaiškino, kaip jaunam žmogui lengva paslysti. „Daug gerdavau. Tikrai per daug. Ir nėra vienos konkrečios priežasties. Tiesiog, kai tau dvidešimt ir esi Holivude, viskas tau paduota. Nieko nekeisčiau, nes iš visko turėjau pasimokyti. Tai buvo įdomi kelionė“, – sakė jis.

Fergie

Dainininkė Fergie palietė daugelio žmonių širdis atvirai prabilusi apie priklausomybę nuo narkotikų.

„Tai yra tam tikras dalykas, kurį išgyvenau, – 2009 metais leidiniui „The Times of London“ sakė ji. – Tai epidemija, apie kurią labai svarbu kalbėti. Tai dalykas, kurio ypač sunku atsikratyti.“

Fergie Duhame

Lindsay Lohan

Ne kartą su teisėsauga susidūrusios Lindsay Lohan problemos dėl narkotikų tikrai nebuvo didžiulė paslaptis. Tačiau 2013 metais duodama interviu Oprahai Winfrey ji papasakojo, kad priklausomybę nuo narkotikų lėmė priklausomybė nuo alkoholio.

„Dėl viso to chaoso, kuris mane supo, giliai viduje žinojau, kad noriu į kalėjimą. Ir manau, kad pasąmonėje savo veiksmais to ir siekiau“, – sakė ji.

Lindsay Lohan

Demi Lovato

Dabar skaisčiaveidė ir sveika buvusi „Disney“ žvaigždutė turėjo rimtų problemų dėl alkoholio ir narkotikų.

„Aš, kaip tikra kontrabandininkė, įsinešdavau narkotikų į lėktuvą ir laukdavau, kol pirmosios klasės keleiviai užmigs, kad tiesiog vietoje jo pavartočiau“, – vėliau televizijos laidai „Access Hollywood“ pasakojo ji.

Demi Lovato
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)