„Forbes“ sudarinėja daugiausia pasiekusių, jaunesnių nei 30 metų amžiaus žmonių sąrašą, pavadinimu „30 Under 30“ (30 iki 30-ies). Geriausi įvardijami net 12-oje kategorijų. Į sąrašą šiais metais pateko ir fotografijų instaliacijomis išgarsėjęs 28 metų menininkas JR bei filmų prodiuseris Davidas Ellisonas, prodiusavęs tokias juostas kaip „True Grit“ ir naujausią Brado Pitto filmą „World War Z“.

„Nors dauguma vardų, atsidūrusių sąraše, puikiai žinomi, pavyzdžiui Danielle Fong, Kanadoje gimusi talentinga mergaitė, kuri būdama vos septyniolikos Prinstone pradėjusi siekti mokslų daktarės laipsnio, o būdama dvidešimties įkūrė alternatyvios energijos kompaniją „Lightsail“, dauguma jaunų žmonių dar tik jaukinasi žinomumo jausmą“, - teigia „Forbes“ vyriausiasis redaktorius Michaelis Noeras.

„Tačiau net neabejoju, jog jau po kelių dešimtmečių apie šiuos žmones girdėsime žymiai daugiau“, - viliasi redaktorius.

R. Farrow, JAV valstybės departamento ekspertas, neseniai tapęs prestižinės Rhodes premijos laureatu, yra vienintelis aktorės Mios Farrow ir režisieriaus Woody Alleno biologinis sūnus. Jis šiais metais pateko į „Forbes“ sudarytą teisės ir politikos kategoriją.

Pramogų pasaulio sąraše šį kartą atsidūrė Donaldas Gloveris, Jonahas Hillas, Jennifer Lawrence ir trylikametė Jaden Smith (aktoriaus ir dainininko Willo Smitho dukra). Muzikos kategorijoje karaliauja įstabiojo balso dainininkė iš Jungtinės Karalystės Adele ir JAV popžvaigždės Kate Perry, Rihanna ir reperis Lil Wayne.

„Forbes“ rinko daugiausiai pasiekusios jaunus žmones ir tokiose kategorijoje kaip menas ir dizainas, energetika, maistas ir vynas, žiniasklaida, technologijos. Pastarojoje triumfavo technologijų naujienų portalo „Mashable“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Peteris Cashmore.

Verslo srityje buvo įvertintas 24 metų Alexas Hodara, kuris tapo pirmuoju studentu JAV, pradėjusiu biržos tarpininkų verslą, bei 29 metų „Goldman Sachs‘“ darbuotojas Kunalis Shah, kuris, būdamas vos 27 metų, tapo kompanijos rinkodaros direktoriumi.

Už „Chanin Wines“ gamybą „Forbes“ įvertino 25 metų vyndarį Gaviną Chaniną, kuris vyną gamina jau nuo 21 metų.

„Forbes“ prašė savo skaitytojų bei savo srities specialistų komandų įvertinti, kuriuos jaunus žmones būtų galima įvardyti kaip pasiekusius daugiausiai.

Kiekvienai kategorijai buvo atrinkta po 30 žmonių. Su visu sąrašu galima susipažinti adresu internete www.forbes.com/under30. Visas sąrašas bus skelbiamas ir žurnalo sausio mėnesio numeryje.

Tarp ekspertų, padėjusių kiekvienoje iš 12-os kategorijų atrinkti 30 geriausiųjų, buvo menininkas Chuckas Close, milijardierius Thomas Lee, prodiuserė Stephanie Savage, virtuvės šefai Danielis Bouludas ir Danny Meyeris, „Gawker Media“ savininkas Nickas Dentonas bei Danielis Tishmanas iš „Tishman Construction“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją