37-erių T.Maguire‘as juostoje „Didysis Getsbis“ atliko pasakotojo Niko vaidmenį. Kviečiame artėjant šios įspūdingos juostos premjerai sužinoti daugiau netikėtų detalių apie aktoriaus gyvenimą, bičiulystę su L.DiCaprio, slaptas aistras ir ydas, kurių jis sugebėjo atsikratyti.

Aktoriaus ūgis 175 cm.

T.Maguire’o tėvai jo susilaukė būdami labai jauni ir nesusituokę. Jo tėvas Vincentas buvo virėjas ir kartais dirbdavo statybose, o mama – sekretorė ir prasimušti mėginanti scenaristė, jie išsiskyrė praėjus dviems metams po sūnaus gimimo. Dėl to Toby vaikystėje teko ne sykį keltis iš vienos vietos į kitą.

Aktorius mokyklą paliko devintoje klasėje ir nuo tada ėmėsi tik aktorystės.

T.Maguire‘as nuo 2007-ųjų yra vedęs, jo žmona – juvelyrikos dizainerė Jennifer Meyer, jiedu turi du vaikus – dukrą Ruby ir sūnų Otisą.

Žinomas vyras nuo 1992-ųjų yra vegetaras, o nuo 2009-ųjų jis tapo veganu.

Organizacija PETA T.Maguire’ą 2002-aisiais paskelbė Seksualiausiu pasaulio vegetaru.

Aktoriaus pomėgiai – joga, šachmatai ir maisto gamyba.

Nuo vaikystės T.Maguire’as norėjo tapti virtuvės šefu, tačiau jis pasirinko aktorystę, po to kai jo motina davė jam 100 JAV dolerių už tai, kad jis lankys dramos būrelį.
Neretai T.Maguire’as prieš filmavimus pakeičia savo mitybą tam, kad numestų ar priaugtų svorio. Daugiausia svorio jis atsikratė prieš 2003-ųjų filmą „Favoritas“, o po to turėjo jo staigiai priaugti vaidmeniui filme „Žmogus-voras 2“.

Pristatydamas pirmąjį filmą „Žmogus-voras“, T.Maguire viename Australijos pokalbių šou pasakė, kad jis niekuomet nėra neskaitęs komiksų apie Žmogų-vorą.

T.Maguire‘as yra geras Kirsten Dunst, kuri vaidino jo mylimąją filmuose apie „Žmogų-vorą“, draugas.

2001-ųjų filme „Išbandymų diena“ su Denzeliu Washingtonu T.Maguire‘as turėjo atlikti pareigūno Džeiko Hoito vaidmenį. Jis ruošėsi rolei du mėnesius, mokėsi šaudyti, sutvirtino raumenis ir priaugo svorio, konsultavosi su policininkais, tačiau galiausiai vaidmuo buvo atiduotas filmų prodiuserio pasirinktam aktoriui Ethanui Hawke‘ui.

Kai T.Maguire’as yra Los Andžele ir nesifilmuoja, šeštadieniais jis su bičiuliais žaidžia krepšinį, taip pat jis su žmona J.Meyer palaiko Los Andželo „Lakers“ krepšinio klubą.

T.Maguire‘as buvo vienas iš kandidatų į Vilo Turnerio vaidmenį filme „Karibų jūros piratai: Juodojo perlo prakeiksmas“, tačiau jis atiteko Orlando Bloomui.

Aktorius buvo susižadėjęs su kolege Rashida Jones, tačiau jie išsiskyrė 2000-aisiais.

2004-ųjų spalio pabaigoje T.Maguire’as žaidė „World Series of Poker “ čempionate ir laimėjo profesionalaus amerikiečių pokerio žaidėjo Philo Hellmutho kviestinį turnyrą, pasiimdamas per 95 tūkst. JAV dolerių.

Nusifilmavęs 2003-ųjų juostoje „Favoritas“ T.Maguire‘as juto tokius nugaros skausmus, kad buvo baiminamasi, jog jis nepasirodys 2004-ųjų filme „Žmogus voras 2“. Jį jau net buvo pakviestas pakeisti Jake‘as Gyllenhaalas.

T.Maguire‘as susipažino su aktoriumi L.DiCaprio pačioje karjeros pradžioje ir du jaunuoliai kaip mat užmezgė draugystę, kuri tęsiasi iki šiol. Kai kur teigiama, kad jie – geriausi draugai. Jaunystėje aktoriai neretai pretendavo į tuos pačius vaidmenis. Pavyzdžiui, T.Maguire‘as dalyvavo perklausoje į pagrindinį 1993-ųjų filmo „Berniuko gyvenimas“ vaidmenį, tačiau jį gavo L.DiCaprio. Ironiška, kad herojaus vardas buvo Tobis. T.Maguire‘as juostoje gavo Tobio bičiulio rolę.

Būdamas vos dvidešimties T.Maguire‘as įniko į vakarėlius ir alkoholį. 1995-aisiais dėl šios priežasties jis paprašė režisieriaus Allano Moyle‘o atleisti jį nuo vaidmens filme „Empire Records“. Kino kūrėjas sutiko ir visos scenos su T.Maguire‘u buvo ištrintos, o aktorius kreipėsi į Anoniminių alkoholikų klubą. Nuo tada T. Maguire‘as nevartoja alkoholio.

T.Maguire‘as apie panašumus: „Mane yra daugybę kartų palaikę kitais aktoriais. Keletą kartų mane vadino Jake‘u Gyllenhaalu, o sykį gerbėjas net pasakė, kad jam labai patiko „mano“ vaidmuo filme „Kuprotas kalnas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)