Artėjant filmo „Meilės priesaika“ premjerai vasario 10-ąją, kviečiame iš arčiau susipažinti su 33-ejų R.McAdams.

Tikroji aktorės pravardė – Rach (skaitoma Reič).

R.McAdams gana neaukšta, jos ūgis 165 cm.

Jei nebūtų aktorė, moteris norėtų turėti savo restoraną.

Nuo ketverių R.McAdams mokėsi dailiojo čiuožimo ir dalyvavo varžybose.

Sulaukusi trylikos būsima aktorė vaidino Williamo Shakespeare‘o pjeses vasaros teatro stovykloje.

Vidurinėje R.McAdams ketino stoti į kultūros mokslų koledžą, nes aktorystė jai atrodė nerimta, tačiau paskutinę minutę teatro mokytoja prikalbino Rachel pamėginti stoti į dramos mokslus. Galiausiai aktorė su pagyrimu pabaigė Jorko universitetą Toronte, Kanadoje.

Karjerą ekrane R.McAdams pradėjo 1998-aisiais, pasirodžiusi „Disney“ seriale „ The Famous Jett Jackson“, vėliau ji dirbo MTV. Po darbo dar keliuose filmuose prasidėjo jos šlovės akimirkos – Rachel pasirodė kino hitais tapusiose juostose „Naujokė“ (angl. „Mean Girls“) ir „Užrašų knygelė“ (angl. „The Notebook“) 2004-aisiais.

R.McAdams tėvas Lance‘as yra vilkiko vairuotojas, o jos mama Sandy – seselė. Jaunesnioji aktorės sesuo Kayleen McAdams yra garsenybių vizažistė, juodvi taip pat turi brolį Danielį.

Aktorė gimė toje pačioje ligoninėje kaip ir jos filmo „Užrašų knygelė“ kolega Ryanas Goslingas.

Rachel yra tris vasaras dirbusi „McDonald“ greito maisto restorane, kartu su broliu ir sese.

Ji ilgą laiką buvo vegetarė, vėliau pradėjo valgyti mėsą ir ilgainiui vėl virto vegetare.

Daugybę savo nuotraukų su parašais R.McAdams padovanojo labdarai. Už surinktus pinigus gyvenimo nuskriaustiems vaikams buvo perkami žaislai.

Šviesiaplaukė turi airių kraujo.

2005-ųjų gruodį R.McAdams buvo pirmoji kanadiečių muzikos portalo „MuchMusic“ seksualiausių merginų sąraše.

Žurnalas „Maxim“ karščiausių moterų šimtuke R.McAdams 2005-aisiais skyrė 14-ąją vietą, o 2006-aisiais – 17-ąją.

Buvo svarstoma pakviesti R.McAdams vaidinti Siuzaną filme „Fantastiškas ketvertas“ (angl. „Fantastic Four“), tačiau vėliau šiam vaidmeniui pasirinkta Jessica Alba.

Aktorė gyvena populiariame Los Andželo Silverleiko rajone. Netoli jos gyvena ir Christina Ricci bei aktorius, buvęs mylimasis R.Goslingas.

Ji turi šunį vardu George‘as, augintiniu ji dalinasi su R.Goslingu, su kuriuo anksčiau draugavo.

R.McAdams neturi automobilio, ji kasdien stengiasi taupyti energiją, Mieste aktorė visuomet važiuoja dviračiu ar autobusu. Kai tai neįmanoma, ji nuomojasi hibridinį, mažiau aplinką teršiantį automobilį.

Režisierius Jonas Favreau pageidavo, kad 2008-ųjų filme „Geležinis žmogus“ (angl. „Iron Man“) pagrindinę herojaus pagalbininkę Peper Pots vaidintų būtent R.McAdams. Ji šio vaidmens atsisakė, tad jis teko Gwyneth Paltrow.

Aktorė labiausiai mėgsta apsipirkinėti senovinėse "vintage" stiliaus parduotuvėse.

Iki kol sulaukė 22-ejų, Rachel vengė skraidyti lėktuvais.

R.McAdams ėjo į perklausą ir pretendavo į Sofi vaidmenį miuzikle „Mamma Mia!“, tačiau Amanda Seyfried kino kūrėjams tiko labiau. Anksčiau A.Seyfried yra pralaimėjusi vaidmenį R.McAdams – abi jos stengėsi gauti Reginos vaidmenį juostoje „Naujokė“ (angl. „Mean Girls“).

Mylimiausių R.McAdams moterų-aktorių gretose: Joan Cusack, Juliette Lewis, Kate Winslet, Laura Dern, Renee Zellweger ir Samantha Morton. Rachel yra sakiusi, kad savo idealais laiko Elizabeth Taylor ir Audrey Hepburn.

Rachel vaikinai nekviečia pajodinėti žirgais, nes ji yra alergiška arkliams.

Vairuoti aktorė išmoko po to, kai su dviračiu pateko į kelių eismo įvykį.

Pamėgti regbį R.McAdams padėjo aktorius Russellas Crowe.

2008-ųjų filme „Tamsos riteris“ vaidmuo, į kurį buvo svarstyta R.McAdams, atiteko Maggie Gyllenhaal. 2012-ųjų filme „Didysis Gatsbis“ (angl. „The Great Gatsby“) aktorė nusileido britei Carey Mulligan.
2010-aisiais žurnalo „FHM“ rinktame seksualiausių moterų sąraše R.McAdams užėmė 48-ųją vietą.

R.McAdams dvejus metus, nuo 2005-ųjų iki 2007-ųjų, draugavo su kanadiečių aktoriumi R.Goslingu, jie buvo trumpam vėl susiėję 2008-ųjų vasarą. Aktorius yra sakęs, kad Rachel buvo viena didžiųjų jo gyvenimo meilių.

Kurį laiką 2009-aisiais aktorė susitikinėjo su amerikiečių aktoriumi Joshu Lucasu. Šiuo metu ji draugauja su Velso aktoriumi Michaelu Sheenu, su kuriuo susipažino 2010-ųjų liepą, juostos „Vidurnaktis Paryžiuje“ filmavimo aikštelėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją