DELFI kviečia iš arčiau susipažinti su išskirtinės išvaizdos ir neaprėpiamo talento žmogumi. To apie Prince'ą tikrai nežinojote:

Muzikinės karjeros metu Prince'as turėjo ne vieną pseudonimą. Jis buvo žinomas kaip The Kid (liet. Vaikis), The Purple Purv, The Minneapolis Midget (liet. Mineapolio miniatiūra), Alexander Nevermind (Aleksanderis nekreipkite dėmesio) ir net Christopheris Tracy. Beje, kai jis buvo dar vaikas, artimieji jį vadindavo tiesiog Skipperiu.

Jo tikrasis vardas - Prince'as Rogersas Nelsonas.

Prince'as atliko gitaros partiją Madonnos dainoje „Like a Prayer“.

Prieš kelerius metus Prince'o gerbėjai nusprendė, kad jiems ir internetinei enciklopedijai „Wikipedia“ – ne pakeliui, tad įkūrė „Principedią“.

Prince'o ūgis - vos 157 centimetrai, tačiau jis puikiai žaidė krepšinį.

1987 metais, turo po Didžiąją Britaniją metu, Prince'ui buvo pareikšta, kad koncerto metu jis negalės groti pianinu, nes tiesiog nėra įmanoma instrumento atgabenti į tokią salę. Tai nesustabdė atlikėjo, jis susirado kraną ir darbininkai pianiną įkėlė tiesiog per langą.

Prince'as priklausė Jehovos liudytojams.

Prince'as parašė daugiau dainų nei „The Beatles“. Suskaičiuojama apie šešis šimtus.

2010 metais jis pareiškė, kad „internetas mirė“. Jis visuomet priešinosi šiam, neatsiejamam šiuolaikinio gyvenimo atributui, teigdamas, kad internetas tiesiog pripildo galvą nereikalingos informacijos.

Nors socialiniame tinkle „Twitter“ buvo sukurta atlikėjo anketa, mažai kas tiki, kad ją iš tiesų valdė pats atlikėjas.

Ne visuomet Prince'o pasaulis buvo lyg rožių žiedlapiais klotas. Iš Mineapolio kilęs atlikėjas jaunystėje kentė tokias dienas, kad eidavo paslankioti aplink greito maisto restoraną tik tam, kad pasisotintų maisto kvapu.

Likus vos kelioms dienoms iki jo „Juodojo albumo“ išleidimo, atlkėjas viską sunaikino teigdamas, kad ta muzika yra pernelyg niūri ir tamsi. Kai kurie šaltiniai teigia, kad tomis dienomis vyrukas vartojo narkotikus.

1989 metais jo įseserė Lorna Nelson padavė ieškinį į teismą teigdama, kad jai priklauso dainos „U got the look“ autorystė. Deja, to teisme jai nepavyko įrodyti.

Iki šiol nėra aišku, ką tiksliai reiškia Prince'o dainoje „Purple rain“ minimas violetinis lietus. Kai kurie galvoja, kad ši frazė apibūdina pasaulio pabaigą... Nors yra šaltinių, teigiančių, kad tai simbolizuoja naują pradžią.

Princ'as šią dainą sukūrė 11 minučių trukmės, tačiau vėliau sutrumpino iki 8.

Pirmąją grupę Prince'as subūrė būdamas 13-os.

Muzikos jis niekur nesimokė, visko išmoko pats. Nuo septynerių jau grojo pianinu, nuo 13-kos - gitara, o keturiolikos išmoko groti būgnais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)