Kviečiame geriau susipažinti su viena daugiausiai įrašų Didžiojoje Britanijoje pardavusia atlikėja moterimi:

27-erių metų amžiaus gruzinų kilmės dainų autorės ir atlikėjos tikrasis vardas – Ketevan Melua.

Būsima muzikos žvaigždė gimė Kutaisio mieste, Gruzijoje.

1993 m., kada Katie buvo aštuoneri, ji kartu su šeima persikėlė gyventi į Belfasto miestą, Šiaurės Airija. Dar po šešerių metų šeima apsigyveno Anglijoje.

Katie Melua, kuri laisvai kalba gruzinų, rusų ir anglų kalbomis, vaikystėje svajoja tapti istorike arba politike.

Muziką būsima žvaigždė pasirinko tik 2000 m., kai laimėjo pirmą vietą britų televizijos „ITV“ rengtame jaunųjų talentų dainų konkurse „Stars Up Their Noses“. Nugalėtojos titulą Katie Melua pelnė atlikusi klasikinės roko grupės „Badfinger“ dainą „Without You“, kurią vėliau išgarsino dainininkas Harry Nillsonas (1971 m.) ir Mariah Carey (1994 m.).

15-metės Katie Melua pasirodymas „ITV“ organizuotame dainų konkurse „Stars Up Their Noses“:

Dainininkė mokėsi prestižinėje „The BRIT School for Performing Arts & Technology“ Londone, kur ir pradėjo rašyti pirmas savo kūrybos dainas.

Oficialiai profesionalią karjerą Katie Melua pradėjo 2002 m., kai pradedančią dainininkę pastebėjo žinomas britų kompozitorius ir vadybininkas Mike’as Battas. Jo įkurta įtakinga nepriklausoma įrašų kompanija „Dramatico“ leidžia ne tik Katie Melua albumus, bet ir kitų pasaulinių žvaigždžių įrašus (Mariane Faithfull, Carla Bruni, Jem, Caro Emerald, „The Wombles“ ir kitų).

Katie Melua debiutas Didžiosios Britanijos perkamiausių įrašų sąrašuose įvyko 2003 m. Dar po metų, dukart iš eilės (2004 ir 2005 m.) ji buvo paskelbta daugiausiai įrašų parduodančia atlikėja D. Britanijoje.

2006 m. Katie Melua vardu buvo pavadinta naujai išvesta tulpių rūšis.

2007 m. išleistas trečiasis Katie Melua albumas „Pictures“ yra didžiausiu tiražu pasaulyje parduotu britų atlikėjos moters įrašu. Per savo karjerą Katie Melua pardavė daugiau nei 11 mln. albumų.

Dainininkė neapsiribojo tik muzika ir nusifilmavo garsių režisierių Quentino Tarantino ir Roberto Rodriguezo siaubo filmo „Grindhouse“ epizode „Don‘t“.

Filmo „Grindhouse“ anonsas, kuriame matysite ir Katie Melua:

2009 m. Katie Melua tapo naujuoju prancūzų dizainerio Erico Bompardo kašmyro mados namų veidu.

Katie Melua žinomo mados fotografo Vincento Peterso fotosesijoje, kuri pristatė Erico Bompardo kašmyro mados namų 2009 m. rudens ir žiemos kolekciją:

Katie Melua yra išleidusi penkis studijinius albumus: „Call Off The Search“ (2003 m.), „Piece By Piece“ (2005 m.), „Pictures“ (2007 m.), „The House“ (2010 m.) ir „Secret Symphony“ (2012 m.).

Remiantis muzikos televizijos „VH1“ paskelbtais duomenimis, visų laikų perkamiausių britų muzikos albumų sąraše Katie Melua albumas „Call Off The Search“ užima 87 vietą.

Už savo kūrybą Katie Melua jau tris kartus buvo pristatyta „BRIT Awards“ apdovanojimams. Atlikėja yra laimėjusi prestižinius „ECHO“ ir „Golden Camera“ apdovanojimus.

Katie Melua yra viena turtingiausių jaunų muzikančių Jungtinėje Karalystėje. Šių metų balandžio mėnesį paskelbtame „The Sunday Times Rich List“ sąraše atlikėja su 12 mln. svarų užėmė antrą vietą.

Katie Melua yra grojusi su legendine roko grupe „Queen“, pietavusi Bekingemo rūmuose su tikrąja karaliene ir net surengusi oficialiu pasaulio rekordu tapusį koncertą pačiame Šiaurės jūros dugne – net 303 metrų gylyje.

Ištrauka iš Šiaurės jūros dugne esančioje norvegų naftos platformoje „The Troll A“ vykusio Katie Melua koncerto:

2012 m. sausio 18 d. buvo oficialiai paskelbta apie Katie Melua ir garsaus britų motociklų lenktynininko Jameso Toselandaso sužadėtuves.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)