Būdama tik 29-erių K.Dunst jau buvo gerokai spėjusi apsiprasti su šlove – pirmąjį pripažinimą ji pelnė būdama 12-os, kuomet suvaidino vampyrę Klaudiją garsiajame 1994-ųjų filme „Interviu su vampyru“. Už šį vaidmenį ji buvo nominuota „Auksiniam gaubliui“ kaip geriausia antro plano aktorė.

K.Dunst filmavosi garsiuose Sofios Coppolos filmuose „Jaunosios savižudės“ ir „Jaunos ir karštos“. 2002-aisiais aktorė tapo tarptautine kino žvaigžde suvaidinusi filme „Žmogus-voras“.

O štai, ko galbūt dar nežinojote apie šią žvaigždę:

Apie ligoninės gyvenimą pasakojančio televizijos serialo „Ligoninės priimamasis“ filmavimo aikštelėje George‘as Clooney mokė Kirsten vairuoti pasodinęs merginą už savo golfo mašinos vairo.

Savo išleistuvėms 2000-aisiais K.Dunst iš režisierės Sofios Coppolos pasiskolino dizainerio Johno Galliano kurtą suknelę, kurią kino kūrėja buvo apsivilkusi į „Auksinių gaublių“ teikimo ceremoniją.

Kirsten Dunst buvo pasiūlytas Menos Suvari vaidmuo 1999-ųjų Samo Mendeso „Oskarą“ laimėjusiame filme „Amerikos grožybės“. Aktorė vaidmens atsisakė dėl dviprasmiškų intymių scenų.

Filmuodamasi S.Coppolos filme „Jaunosios savižudės“ K.Dunst vienintelė iš penkių jaunų aktorių gavo asmeninį namelį ant ratų, tačiau mergina jo nepasiliko sau ir jame padarė visų merginų susibūrimo vietą.

Per filmo „Uodega vizgina šunį“ premjerą 1997-aisiais aktorius Dustinas Hoffmanas 15-metę Kirsten suvedė su savo sūnumi Jake‘u. Jie trumpai susitikinėjo. „Dustinas norėjo, kad būčiau jo marčia“, – vėliau „People“ sakė K.Dunst.

2008-aisiais Kirsten buvo trumpam atsigulusi į reabilitacijos kliniką, kur gydėsi nuo depresijos.

Kirsten Dunst buvo aukštosios mados prekės ženklo „Miu Miu“ veidas, tačiau ji buvo pakeista Johnny Deppo mylimąja Vanessa Paradis. Manoma, kad taip įvyko dėl to, kad ji gydėsi nuo depresijos.

Kirsten yra natūrali mėlynakė blondinė.

Džinsų pora, kurią aktorė atidavė labdarai, buvo parduota už tūkstantį JAV dolerių.

Aktorei dėl „Žmogaus-voro“ filmų teko raudonai dažyti plaukus. Tačiau antrajame filme ji buvo užsidėjusi peruką.

1994-aisiais K.Dunst laimėjo „Saturno“ apdovanojimą kaip geriausia jauna aktorė.

K.Dunst niekuomet nelankė koledžo ar universiteto, ji baigė tik vidurinę mokyklą.

Būdama trejų Kirsten jau turėjo kontraktą su dviemis modelių agentūromis ir filmavosi reklamose.

Kaip dainininkė K.Dunst ekrane debiutavo 2001-ųjų filme „Meilės virusas“, atlikusi kūrinį „Dream Of Me“.

K.Dunst ūgis 165 cm.

Kirsten pravardė – Kiki. Ją taip vadina, nes vaikystėje aktorė nemokėjo ištarti savo vardo.

2008-aisiais K.Dunst pavyko gauti teismo nutarimą, kuriuo ne sykį į jos namus mėginusiam asmeniui buvo uždrausta prie jos artintis.

Mėgstamiausios K.Dunst aktorės: Robin Wright Penn, Cate Blanchett, Jessica Lange.

Mėgstama spalva – balta, nes ant jos galima piešti kitomis spalvomis.

Mėgstamiausias maistas – makaronai.

Mėgstama atlikėja – Alicia Keys.

Mėgstami filmai: „Šindlerio sąrašas“, „Edvardas Žirkliarankis“, „Anė Hol“ (angl. „Annie Hall“).

K.Dunst pasirodė keliuose muzikiniuose vaizdo klipuose, vienas jų – „Savage Garden“ dainos „I Knew I Loved You“.

Kirsten yra pasakiusi: „Mama yra tas žmogus, kuris padėjo man patekti ten, kur dabar esu. Ji kasdien mane veždavo į perklausas Niujorke. Tėtis mane palaikė, tačiau nemanė, kad televizijos reklamos prie ko nors prives, bet dabar manimi didžiuojasi.“

Aktorė yra prisipažinusi, kad mėgino narkotikus ir jai patiko marichuana.

K.Dunst tvirtino, kad pamėgins niekuomet nebedraugauti su kitu aktoriumi. Ji turėjo neilgą ir permainingą romaną su Jake‘u Gyllenhaalu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją