Socialiniame tinkle „Twitter“ jis buvo pasidalytas daugiau kaip 780 tūkst. kartų, o svetainėje „Facebook“ sulaukė daugiau kaip 260 tūkst. paspaudimų „Patinka“, praneša mashable.com.

Ketvirtadienį šiam reperiui pasirodžius ir per MTV vaizdo muzikos apdovanojimus, pateikiame 5 faktus, kuriuos reikėtų žinoti apie kylančią žvaigždę.

1. Jo tikrasis vardas yra Park Jae Sangas

35 metų K-pop (arba Korėjos popmuzikos) reperis garsėja savo komiškais vaizdo klipais ir pasirodymais. Ne išimtis ir „Gangnam Style“. 2001 metais pasirodžius jo debiutiniam albumui „PSY ... From the Psycho World!“, atlikėjas dėl neįprastos aprangos, tiesmukiškų žodžių ir komiškų šokio judesių buvo pramintas „Keistu dainininku“.

2. Gangnamas yra turtuolių rajonas Seule

Galbūt Gangnamas yra tik 39 kv. km ploto, bet šiame Pietų Korėjos sostinės Seulo rajone įsikūrusios įtakingiausių šalies įmonių, tarp jų „Samsung“, „Hyundai“ ir LG, būstinės. Šis rajonas taip pat sukuria 7 proc. Pietų Korėjos BVP. Iš Gangnamo yra kilę 41 proc. Seulo universiteto – itin prestižiško koledžo – studentų. PSY savo kūrinyje dainuoja apie vaikino ir merginos asmenybės bruožus.

3. Jis studijavo JAV

1977 metų gruodžio 31-ąją gimęs Pietų Korėjoje, PSY lankė Banpo pradinę mokyklą, Banpo vidurinę mokyklą ir Evos aukštąją mokyklą. Tačiau atėjus metui gauti universiteto diplomą, reperis studijavo Bostono universitete ir Berklio muzikos koledže.

4. „Gangnam Style“ išgarsino Korėjos popmuziką tarptautiniu mastu

„Gangnam Style“ šiuo metu užima pirmąją vietą „iTunes“ vaizdo klipų sąraše. Jis aplenkė Taylor Swift kūrinį „We Are Never Ever Getting Back Together“, Justino Bieberio „As Long As You Love Me (feat. Big Sean)“ ir Katy Perry „Wide Awake“. Tai pirmas kartas, kai Pietų Korėjos atlikėjams pavyko pasiekti tokias aukštumas „iTunes“ sąrašuose.

5. Jis gali tapti kitu Justinu Bieberiu

Rugpjūčio viduryje PSY buvo pastebėtas „Los Angeles Dodgers“ stadione, stebintis šios komandos rungtynes su „San Francisco Giants“. Reperis lankėsi Los Andžele, kad susitiktų su Scooteriu Braunu, kuris tvarko Justino Bieberio ir Carly Rae Jepsen reikalus. Rugsėjo pradžioje per „YouTube“ buvo paskelbta, kad PSY pasirašė sutartį su S. Brauno įrašų studija „Schoolboy Records“, priklausančia „Universal Republic“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)