Tapęs profesionaliu aktoriumi vos 12-os, šiandien 40-metis B.Affleckas taip pat stebina ir džiugina kaip režisierius. Naujasis jo filmas „Argo“ – jau ne tik nusipelnė Kritikų pasirinkimo ir „Auksinio gaublio“ apdovanojimų, bet ir yra ryškus pretendentas į Geriausio filmo „Oskarą“. Artėjant juostos premjerai, kuri Lietuvoje įvyks vasario 8 dieną, kviečiame sužinoti daugiau detalių apie B.Afflecko gyvenimą.

Tikrasis Kalifornijoje gimusio aktoriaus vardas – Benjaminas Geza Affleckas-Boldtas.

B.Affleckas – vienas retų Holivudo aukštaūgių, jo ūgis – 189 cm.

Aktoriaus tėvas Timas Affleckas – socialinis darbuotojas, jis yra išsiskyręs su B.Afflecko motina Chris Affleck (mergautinė pavardė Boldt), kuri dirbo mokyklos mokytoja. Aktorius turi jaunesnį brolį Casey Afflecką, kuris taip pat aktorius.

Benas aktoriumi norėjo būti visą gyvenimą, kiek tik jis save pamena. Pirmasis jo „aktorinis“ darbas – „Burger King“ reklama.

Būdamas paaugliu B.Affleckas susipažino su savo geriausiu draugu ir puikiu kolega Mattu Damonu.

Kartu gyvenę B.Affleckas ir M.Damonas abu negalėjo gauti Holivude svarbių vaidmenų, tad jie nusprendė sukurti savo pačių scenarijų. Taip gimė 1997-ųjų filmas „Gerasis Vilas Hantingas“ (angl. „Good Will Hunting“). Nežinomi aktoriai išgarsėjo, o jų juosta buvo nominuota 9-iems „Oskarams“, iš kurių laimėjo du. Vieną iš jų – už Matto ir Beno kurtą scenarijų.

Visos savo karjeros metu B.Affleckas itin dažnai dirba drauge su broliu Casey Afflecku ir M.Damonu.

B.Affleckas susitikinėjo su aktore G.Paltrow 1998-aisiais, po to, kai ji išsiskyrė su Bradu Pittu. 2002-aisiais aktorius ėmė susitikinėti su aktore ir dainininke Jennifer Lopez. Tais pačiais metais jie paskelbė apie sužadėtuves. „Bennifer“ praminta pora iširo 2004-aisiais, kaip teigta, dėl pernelyg didelio žiniasklaidos spaudimo, nors jau buvo suplanuotos ir jų vestuvės.

Netrukus B.Affleckas pradėjo susitikinėti su filmo „Drąsiaširdis“ (angl. „Daredevil“) kolege Jennifer Garner, jie susižadėjo praėjus devyniems mėnesiams nuo draugystės pradžios, o 2005-ųjų birželį susituokė. Jie turi tris vaikus – dukras Violet Anne ir Seraphiną Rose bei netrukus metukų sulauksiantį sūnų Samuelį.

Kai Benas buvo dar vaikas, jis paprašė savo mamos nupirkti jam šunį. Mama pasiūlė sūnui išbandymą – jis turėjo savaitę vedžioti įsivaizduojamą šunį. B.Affleckas ištvėrė tik penkias dienas ir šuns negavo.

Aktoriaus dantys buvo koreguoti.

B.Affleckas turi mažiausiai 5 motociklus.

1999-aisiais ir 2000-aisiais aktorius žurnalo „People“ buvo paskelbtas vienu iš 50-ies gražiausių pasaulio žmonių.

2001-aisiais B.Affleckas gydėsi nuo alkoholizmo. Į reabilitacijos centrą jį atvežė aktorius Charlie Sheenas, pats turėjęs nemažai problemų dėl įvairių priklausomybių.

2002-aisiais žurnalas „People“ aktorių titulavo Seksualiausiu planetos vyru.

Kai buvo vaikas, B.Affleckas labiausiai žavėjosi „Marvel“ komiksų herojumi Drąsiaširdžiu, kurį jis suvaidino 2003-aisiais.

2003-aisiais aktorius uždirbo apie 1,5 mln. JAV dolerių už „L‘Oreal“ šampūno reklamą.

B.Affleckas kalba ispaniškai ir pranūziškai, mokėsi arabų kalbos.

J.Lopez dainą „Dear Ben“ parašė kaip savo meilės B.Affleckui įrodymą.

2004-aisiais aktorius Kalifornijos valstijos pokerio čempionate laimėjo 356 tūkst. JAV dolerių, sutriuškindamas kai kuriuos iš geriausių pasaulio žaidėjų.

B.Affleckas metė rūkyti 2005-ųjų gruodžio 1-ąją, kai jam gimė pirmoji dukra Violet Anne.

Aktorius yra didelis kolegos Roberto Englundo, geriausiai pažįstamo iš Fredžio Kriugerio vaidmens siaubo filme „Košmaras Guobų gatvėje“, gerbėjas.

B.Affleckas bijo skraidyti lėktuvais.

Žinomo vyro teigimu, vienas tikrų jo didvyrių – Harrisonas Fordas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)