„Na, ar susipyko su Ukraina, ar susitaikė – kodėl dabar atlikėjas turi dėl to kentėti? – retoriškai klausė rusų estrados primadona Ala Pugačiova, neslėpusi savo nuostabos dėl Ukrainos valdžios sprendimo.

O štai rusų prodiuseris Josifas Prigožinas sveikino J. Samoilovą dėl tokios įvykių eigos ir tikino, kad viskas galėjo pasibaigti kur kas blogiau.

„Sveikinu Juliją ir visus mus, kad viskas išsirutuliojo būtent taip. Būtų kur kas blogiau, jei Samoilovą įleistų į Kijevą, o po to ten ją suimtų vadovaujantis įsivaizduojamais kaltinimais“, – savo sugalvotu scenarijumi dalijosi J. Prigožinas ir pridūrė, kad „Eurovizija“ jo akyse yra „išreklamuotas žemo lygio popso“ renginys.

Rusų atlikėjas Filipas Kirkorovas taip pat neliko abejingas šalį supurčiusiam skandalui. Atlikėjas tikina, kad neišsprendus šios problemos Rusija turėtų atsisakyti dalyvauti konkurse iki to laiko, kol asmenys, atsakingi už sprendimą neįleisti J. Samoilovos į šalį, pripažins savo veiksmus neprofesionaliais bei atsistatydins.

Pirmasis Rusijos kanalas, deleguojantis atlikėjus į „Euroviziją“, paskelbė, kad neįleidus J. Samoilovos į šiemet konkursą organizuojančią Ukrainą, rusė savo šaliai atstovaus 2018 m. konkurse. Kanalo vadovybė taip pat spręs, ar verta transliuoti šių metų konkursą.

DELFI primena, kad Ukraina uždraudė Rusijos atstovei J. Samoilovai dalyvauti šiais metais Kijeve vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse, nes dainininkė surengė pasirodymus Krymo pusiasalyje, kurį 2014 metais aneksavo Rusija, informuoja Didžiosios Britanijos nacionalinis transliuotojas BBC.

J. Samoilovai uždrausta dalyvauti gegužės mėnesį Kijeve ruošiamame renginyje dėl neteisėto vizito Kryme, pranešė Ukrainos saugumo tarnyba SBU.

27 metų amžiaus atlikėja patvirtino 2015 metais dainavusi Kryme.

Anksčiau tarnyba skelbė paruošusi dokumentus dėl draudimo J. Samoilovai kurį laiką atvykti į Ukrainą ir pridūrė, kad galutinis sprendimas bus priimtas artimoje ateityje.

SBU jau yra į juodąjį sąrašą įtraukusi mažiausiai 140 kitų Rusijos artistų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (780)