Susitarti su D. Nagijevu dėl išskirtinio interviu – užduotis ne iš lengvųjų. Kiekviena jo diena suplanuota minučių tikslumu. Vis dėlto, nufilmavus paskutines filmo „Virtuvė. Paskutinė kova“ scenas aktorius sutiko atsakyti į keletą klausimų, rašoma svetainėje zdorovaja-zhizn.ru.

– Jau kurį laką esate vadinamas šalies alfa patinu. Kaip pats reaguojate į tokį titulą?

– Sulaukus tokio amžiaus savimeilę glosto bet koks titulas. „Patinas“ – skamba puikiai, o jei dar pridedama ir „alfa“... Tai suteikia vilties, kad dar galiu retkarčiais išskleisti ant nugaros suglaustus laumžirgio sparnus. Kitaip sakant, prisiminti jaunas dienas. Tad lai taip vadina, kol tik kyla noras.

– Ar manote, kad svarbesnis vaidmuo tenka vyrui?

– Jis, tarsi gerai dirbanti vyriausybė, turi būti nematomas. Apie jį neturi būti kalbama. Kad vyras svarbesnis, tarsi savaime suprantama, bet taip yra ne todėl, kad jis pats save tokiu laikytų ar elgtųsi kaip dominuojantis. Juk ir pats žodis „vyras“ sufleruoja viršesnę poziciją – vyravimą.
Noriu atkreipti dėmesį, kad pats niekada nevartoju žodžio „senis“. Manau, šis žodis tiesiog atstumiantis. Kol mūsų šalyje gyvens seniai ir bobos, tol ir gyvensime taip, kaip gyvename.

– Ar vyrai verkia?

– Neverkia tik kvailiai. Visų pirma, verkti, kaip paaiškėjo, sveika. Be to, jei nesugebi pravirkti, tai kaip sugebėsi pajusti švelnumą ir pademonstruoti užuojautą bei rūpestį, kai susirgs tavo mylimoji ar vaikas?

Kartkartėmis nesidroviu pravirkti. Mane nesunku sugraudinti. Tiesiog negaliu pakęsti filmo „Baltasis Bimas Juodoji Ausis“. Pačioje pabaigoje esu kone pasirengęs įšokti į tą sunkvežimį ir atlikti šuniui dirbtinį kvėpavimą. Tą patį galiu pasakyti ir apie filmą „Titanikas“. Negaliu pakęsti pabaigos!

– Ar sugeba vyras visą gyvenimą mylėti tik vieną moterį?

– Tik apie tai ir svajoji... Svajoji mylėti vieną moterį, neišvysti draugų kapų... Deja, gyvenimas yra gyvenimas. Kartkartėmis jo eiga tiesiog negailestinga.

– Ką daryti, jei meilė pradeda panėšėti į rutiną?

– Šito jokiu būdu neturi nutikti. Jei matai, kad nutiks, privalai žūtbūt pamėginti išgelbėti situaciją. Jei nepavyksta – žūtbūt išsigelbėti pats. Jei nėra meilės, viskas beprasmiška. Įprotis – tai ne jausmas.
Kaip būtų galima užkirsti tam kelią?

Jei žinočiau, tai tikriausiai būčiau išgelbėjęs pirmąją santuoką ir gyvenimas būtų susiklostęs visiškai kitaip. Kol kas atsakymo į šį klausimą neradau, tačiau nenustoju ieškoti, todėl galbūt kada nors parašysiu šia temą rimtą veikalą.

– Vadinasi, galima tikėtis, kad kada nors pasirodys Dmitrijaus Nagijevo knyga?

– Gali būti. Esu apdovanotas talentu, taip pat meile rašytam žodžiui ir pramanams.

– Grįžkime prie pradinės temos. Kaip moteriai suprasti, kad išrinktojo jausmai blėsta?

– Galėčiau pradėti gilintis ir daugžodžiauti, bet viskas labai paprasta. Jei nustojote bučiuotis į lūpas, privalote sunerimti.

– Ar visi vyrai laužo ištikimybę?

– Dabar turėtume gilintis į poligamišką arba monogamišką žmogaus prigimtį. Manau, kad ištikimybę sulaužo ne visi. Bet daugelį iš tų, kurie lieka ištikimi, riboja kokios nors aplinkybės –finansai arba fantazija. Sakau tai su apgailestavimu.

– Ar dėl neištikimybės kalti abu?

– Banaliai, bet remdamasis asmenine patirtimi pasakysiu, kad dūmų be ugnies nebūna. Žodis „kaltė“ čia gal ne visai tinkamas, tačiau jei vyras neištikimas, atsakomybę tenka prisiimti ir moteriai.
Kaip manote, ar vyras sugeba suprasti moterį?

Jis privalo bandyti, nors tai vargu ar įmanoma. Dabar, po tam tikro savo gyvenimo etapo, kaip tikras šios srities žinovas, galiu parašyti daktaro disertaciją apie vyrų ir moterų tarpusavio supratimą.

– Ar aktoriaus profesija padeda nors kiek labiau pažinti moteris?

– Ši profesija gali padėti perprasti moterų elgesio įpročius, bet sielos gelmė – tai, kas slypi už daugiau ar mažiau puikaus biusto, taip ir lieka nepažinta. Gal taip ir reikia.

– Gal galėtumėte pabaigti posakį „Bet kokioje situacijoje vyras privalo...

– ... išlikti vyru. Banalu, bet taip yra. Tikslaus recepto duoti negaliu, bet žinau, kad vyras visada privalo išlikti vyru. Kaip tai padaryti?.. Iki šiol tai aiškinuosi, iki šiol ieškau algoritmo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)