Kaip praneša Dailymail.com, su kepenų vėžiu D. Bowie įnirtingai kovojo pusantrų metų. Prieš tai jis buvo patyręs net šešis širdies smūgius.

Skelbiama, jog prieš pat mirtį muzikos legenda draugams bei bičiuliams išsiuntinėjo padėkos laiškus, tačiau šie nesuprato jų esmės, kol neišgirdo, jog atlikėją pasiglemžė liga.

Likus dviems dienoms iki mirties D. Bowie išleido 25-ąjį savo karjeroje studijinį albumą "Blackstar". Tą pačią dieną dainininkui sukako 69-eri.

Sausio 7-ąją dienos šviesą išvydo dainos "Lazarus" vaizdo klipas, kurio tikrąją reikšmę pasaulis suprato tik netekus muzikos genijaus. Vaizdo klipe vaizduojamas ligoninės lovoje gulintis D. Bowie. Dainoje skamba tokios frazės, kaip "Aš turiu randų, kurie nematomi", "Nebeturiu, ko prarasti"...

"Albumą "Blackstar" jis sukūrė mums kaip dovaną prieš iškeliaujant", - sakė maždaug metus apie dainininko būklę žinojęs jo prodiuseris Tony Visconti.

D. Bowie mirė Niujorke, prie jo lovos tuo metu budėjo žmona Iman, 44-erių sūnus režisierius Duncanas Jonesas ir 15-metė duktė Alexandria.

Apie ne itin sveiką dainininko gyvenimo būdą sklandė legendos. Įvairiose biografinėse knygose buvo rašoma apie narkotikų vartojimą, pavojingus sekso žaidimus.

Paskutinį kartą žvaigždė viešoje vietoje buvo nufotografuota prieš mėnesį, kai lankėsi miuzikle "Lazarus", sukurtame remiantis jo dainomis.

60-metė jo žmona, su kuria žvaigždė pragyveno 24 metus, socialiniuose tinkluose pasidalino ne tik širdį draskančiomis žinutėmis, bet ir archyvinėmis velionio sutuoktinio nuotraukomis.

Rise #imandaily

A photo posted by IMAN (@the_real_iman) on Jan 9, 2016 at 5:16am PST

Rise #imandaily

A photo posted by IMAN (@the_real_iman) on Jan 10, 2016 at 6:02am PST

Pasaulis gedi D. Bowie:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)