Ilgas botagas, kurį naudojo Indiana Džounsas, yra vienas iš daugelio daiktų, parduodama dideliame muzikos ir kino pramonės atmintinų daiktų aukcione. Už pirmuose trijuose nuotykių filmuose apie Indianą Džounsą pagrindinio vaidmens atlikėjo Harrisono Fordo rankose turėtą botagą „Christie's“ aukcione tikimasi gauti 10-15 tūkstančių svarų (apie 43-64 tūkstančius litų).

Aukciono pateikiamame kataloge botagas aprašomas taip: „Rankų darbo dvylikos pynių šešių pėdų kengūros kailio botagas, kurį sukūrė botagų gamintojas Davidas Morganas ir naudojo Harrisonas Fordas, vaidindamas Indianą Džounsą „Paramount Pictures/Lucasfilm“ trilogijoje – „Raiders Of The Lost Ark“ („Indiana Džounsas ir dingusios Sandoros skrynios ieškotojai“, 1981 metai), „Indiana Jones And The Temple Of Doom“ („Indiana Džounsas ir lemties šventykla“, 1984 metai) ir „Indiana Jones And The Last Crusade“ („Indiana Džounsas ir paskutinis kryžiaus žygis“, 1989 metai)“.
Iš šios trilogijos rekvizitų dar parduodama taurė, naudota filme „Indiana Džounsas ir paskutinis kryžiaus žygis“, kurios orientacinė kaina 2,5-3,5 tūkstančio svarų (10,7-15 tūkstančių litų).

Tarp parduodamų filmų apie Džeimsą Bondą daiktų yra namo iškaba iš paskutinio filmo „Skyfall“ („007 Operacija „Skyfall“), šezlongas, naudotas 1964 metų juostoje „Auksapirštis“ bei aktoriaus Pierce'o Brosnano 1997 metų filme „Tomorrow Never Dies“ („Rytojus niekada nemiršta“) segėtas laikrodis.

Vienas įspūdingiausių aukcione siūlomų daiktų – dainininkės Madonnos vilkėtas sceninis kostiumas, kurį jos garsiajam 1990 metų koncertiniam turui „Blonde Ambition“ sukūrė mados dizaineris Jeanas Paulis Gaultier. Kataloge jo aprašymas skamba taip: „Aukštosios mados korsetas iš žalio šilko su kūgio formos kaušeliais ir kutais iš karoliukų, siuvinėtas spalvas keičiančiomis juostelėmis bei stiklo karoliukais“. „Christie's“ aukcionas už jį tikisi gauti iki 15 tūkstančių svarų (64 tūkstančius litų).

Tarp muzikinių atmintinų daiktų pirkėjams taip pat siūlomi Johno Lennono vilkėti marškiniai ir akį rėžiantis kombinezonas, su kuriuo scenoje pasirodydavo Mickas Jaggeris.

Aukcione taipogi parduodamas grupės „Rolling Stones“ 1972 metų koncertiniam turui po Jungtines Valstijas dizainerio Ossie Clarko sukurtas baltas veliūrinis kostiumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją