Pranešama, kad iš P.Middleton paskyros „iCloud“ buvo pavogta maždaug 3 tūkstančiai nuotraukų, kuriose yra įamžinta jos sesuo Kate, princas Williamas (Viljamas), jų vaikai princas George'as ir princesė Charlotte.

Bylos nagrinėjime Londone nedalyvavusių 33 metų P.Middleton ir jos sužadėtinio Jameso Matthewso teisininkai ėmėsi teisinių veiksmų prieš „nežinomą asmenį ar asmenis“, siekiant jiems uždrausti publikuoti pavogtas nuotraukas.

Rugsėjo 24 dieną buvo skubos tvarka paskelbtas draudimas viešinti minėtas nuotraukas, tačiau po trečiadienio teismo sprendimo šis draudimas tampa nuolatiniu ir yra taikomas visai informacijai, kurią P.Middleton laikė savo „iCloud“ paskyroje.

Teisėjo nuosprendyje sakoma, kad tarp pavogtų duomenų yra „šeimos, draugų ir asmeniškai svarbių vietų“ nuotraukų.

Kas įsilaužė į P.Middlton paskyrą, „kol kas nežinoma“, nurodoma jame.

Teisėjos Phillippa Whiplle sprendimas reiškia, kad bet kas, publikuodamas minėtas nuotraukas, rizikuoja sulaukti kaltinimų už teismo nurodymų nevykdymą, ir už tai gali grėsti laisvės atėmimo bausmė.

Didžiosios Britanijos bulvarinis laikraštis „The Sun“ pranešė, kad šifruotų žinučių programa „WhatsApp“ su juo susisiekęs nežinomas asmuo už nuotraukas paprašė 50 tūkst. svarų sterlingų (58 tūkst. eurų).

Policija šeštadienį sulaikė 35 metų vyrą, kuris įtariamas Įstatymo dėl neteisėto kompiuterinių technologijų naudojimo (Computer Misuse Act) pažeidimu. Jis buvo paleistas už užstatą iki lapkričio mėnesio.

33-ejų metų Pippa Middleton yra jaunesnioji Kembridžo kunigaikštienės Kate sesuo, išgarsėjusi pamergės pareigomis 2011 metais įvykusiose sesers vestuvėse su princu Williamu.

Ji yra susižadėjusi su rizikos draudimo fondo multimilijonieriumi J.Matthewsu, o jų vestuvių tikimasi kitąmet. Teigiama, kad pavogtose nuotraukose vaizduojamas ir pasirengimas vestuvėms.