„Po daug jėgų ir laikų pareikalavusio savo giminės šaknų paieškų „Finding Your Roots“ laidai, paaiškėjo, kad vienas iš mano tolimų giminaičių buvo vergvaldys“, – antradienį savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė aktorius. Tai pirmasis kartas, kai aktorius ir režisierius prabyla šia tema po to, kai paaiškėjo, kad nutekintame laiške „Sony“ jis prašė, kad šeimos medžio šaka, kalbanti apie tamsiąją jo šeimos istorijos pusę, laidoje „Finding Your Roots“ būtų nuslėpta.

„Nenorėjau, kad televizijos laidoje, skirtoje mano šeimai, būtų kalbama ir apie vyruką, kuris turėjo vergų. Man buvo siaubingai gėda. Vien nuo minties darėsi negera“, – rašo aktorius.

„Skipas (profesorius Henry Louisas Gates jaunesnysis) sprendė, apie ką bus kalbama laidoje. Pasikalbėjau su juo taip pat kaip kalbuosi su režisieriais apie tai, ką jie turėtų panaudoti. Tai neišvengiama bendrų kūrybinių projektų dalis. Skipas dėl vergvaldžio su manimi sutiko, tačiau padarė kelis kitus sprendimus, dėl kurių jam nepritariu. Galiausiai juk tai jo laida, jis žinojo, ką daro. Man garbė vadintis jo draugu, labai džiaugiuosi dalyvavęs šiame projekte“, – rašo B. Affleckas.

Be to, B. Affleckas anskčiau yra sakęs, kad laida neprivalo kalbėti apie viską, ką pavyko sužinoti.

„Svarbu nepamiršti, kad tai ne žinių laida. „Finding Your Roots“ laida suteikia progą sužinoti apie save, šeimą, todėl žmogus gali tapti itin pažeidžiamas. Laidos kūrėjai elgiasi sąžiningai ir gerbia žmonių norą patikėti jiems savo šeimos istoriją, ir natūralu, kad laidos dalyviai tikisi, jog nebus kalbama apie dalykus, dėl kurių jiems galėtų būti gėda“, – tvirtina aktorius ir režisierius.

„Labai gailiuosi dėl savo pirminių minčių laidoje nekalbėti apie vergvaldystę. Mūsų niekas negali nei girti, nei kaltinti dėl protėvių gyvenimo. Susidomėjimas šia istorija dar kartą įrodo, kad mes, kaip tauta, vis dar bandome susitaikyti su šiuo šiurpaus istorijos laikotarpio palikimu. Šiuo klausimu reikia domėtis ir toliau. Esu labai laimingas, kad mano istorija, nors ir netiesiogiai, prisidės prie šios diskusijos. Nors man ir labai nepatinka faktas, kad šis vyras yra giminaitis, tai mūsų šalies istorijos dalis, ir apie tai kalbėti būtina“, – tvirtina B. Affleckas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)