Pelenai, laikomi drožinėtoje japoniškoje dėžutėje, aukcione bus pardavinėjami rugsėjį – praėjus 32 metams po rašytojo mirties.

Ar kūrėjas pritartų minčiai parduoti jo pelenus, klausimas, į kurį atsakyti nebegali niekas, tačiau aukciono organizatoriai tuo net neabejoja.

„Taip, kai kuriems garsiems žmonėms tai pasirodytų makabriška ir neskoninga, tačiau esu 100 proc. tikras, kad jam tai būtų patikę. Jam patiko stebinti ir šokiruoti, patiko matyti, kad jo pavardė mirga laikraščių antraštėse. Manau, kad džiaugiasi ir dabartiniu dėl jo pelenų kilusiu ažiotažu“, – „The Guardian“ sakė „Julien‘s Auctions“ vadovas Darrenas Julienas.

T. Capote pelenai priklauso Joanne Crason – praeitais metais mirusio laidos „Tonight Show“ vedėjo Johnny Carsono našlei. J. Carsonas buvo artimas rašytojo bičiulis, kurio namuose 1984 metais kūrėjas nuo kepenų ligos ir mirė.

Iš pradžių nežinota, kaip elgtis su pelenais, tačiau, apsvarsčius visus etinius klausimus, nuspręsta juos su kitais garsenybės daiktais parduoti rugsėjo 24 dieną organizuojamame aukcione.

„Šiuo atveju viskas labai gerai, nes toks ir buvo Trumanas Capote. Jam patiko tokie netradiciniai poelgiai. Trumanas Joanne sakė nenorintis, kad jo pelenai dūlėtų ant lentynos. Tai savotiškas būdas išpildyti jo prašymą, tai dar vienas nuotykis, į kurį leidosi T. Capote“, – sako D. Julienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)