Anonimai interneto forumuose skelbėsi turintys dešimčių įžymių moterų, tarp jų – „Oskaro“ laureatės Jennifer Lawrence ir modelio Kate Upton, atvaizdus.

Pranešimuose buvo užsimenama, kad įsilaužėliai susirinko privačius atvaizdus iš „Apple“ virtualios duomenų saugyklos „iCloud“. Tai gali būti potencialiai nesmagus – ir kenkiantis – įsilaužimas šiai Kalifornijos technologijų gigantei.

„Mes labai rimtai vertiname vartotojų privatumą ir aktyviai tiriame šį pranešimą“, – sakė „Apple“ atstovė Natalie Kerris, pranešė interneto svetainė „Re/code“.

FTB taip pat prisidėjo prie įsilaužėlių paieškos, pranešė kitos JAV žiniasklaidos priemonės.

„FTB žino apie įtarimus dėl įsibrovimų į kompiuterius ir neteisėto medžiagos, susijusios su garsiais asmenimis, paskelbimo, ir sprendžia šį klausimą“, – sakė FTB atstovė Los Andžele Laura Eimiller, kurią citavo „The Los Angeles Times“.

„Bet kokie tolesni komentarai šiuo metu būtų nederami“, – pridūrė ji.

Kai kurios tų nuotraukų anksčiau cirkuliavo pokalbių forumuose, o kai kurios kitos atrodė suklastotos, bet dalis žvaigždžių reiškė savo pasipiktinimą ir pagrasino teisiniais veiksmais.

„Tai baisus privatumo pažeidimas. Su pareigūnais susisiekta ir jie persekios visus, kurie skelbs pavogtas Jennifer Lawrence nuotraukas“, – sakė J.Lawrence atstovas.

K. Upton advokatas Lawrence'as Shore'as „Us Magazine“ sakė: „Ketiname kaip tik įmanoma griežčiausiai persekioti visus, kas platina ar kopijuoja šiuos atvaizdus“.

Sekmadienį vakare „Twitter“ pradėjo stabdyti paskyras su nuorodomis į J.Lawrence nuotraukas, pranešė naujienų svetainė „Mashable“.

Tarp įžymybių, kurių nuotraukos esą buvo pavogtos ir paskelbtos internete, yra Avril Lavigne, Amber Heard, Gabrielle Union, Hayden Panettiere ir futbolininkė Hope Solo, pranešė „Mashable“.

Buvusi „Nickelodeon“ žvaigždė ir dainininkė Victoria Justice sakė, kad atvaizdai, kuriuose esą matyti nuogas jos kūnas, yra netikri.

„Šie vadinamieji mano aktai yra KLASTOTĖS ... Leiskit man jau dabar nugnybti šį pumpurą“, – „Twitter“ parašė ji.

Aktorės ir popmuzikos žvaigždės Arianos Grande atstovas „BuzzFeed“ sakė, kad jos atvaizdais vadinamos nuotraukos yra „visiškai suklastotos“.