Susijaudinęs Fredericas von Anhaltas naujienų agentūrai AFP sakė, kad 99 metų Zs. Zs. Gabor užgeso savo namuose, apsupta draugų ir artimųjų.
„Ten buvo visi. Ji nemirė viena“, – tramdydamas ašaras telefonu žurnalistams sakė jis.

Pora susituokė 1986 metais, ir ši santuoka Zs. Zs. Gabor buvo ilgiausia.

Žavi buvusi grožio karalienė Zs. Zs. Gabor, savo karjeros klestėjimo dienomis laikyta platininės blondinės idealu, mėgo brokato suknias, išryškinančias jos vapsvos liemenį.

Jos ilgame karjeros pasiekimų sąraše esama vaidmenų didelio populiarumo sulaukusiuose filmuose, tokiuose „Mulen Ružas“, „Lili“ ir „Arrivederci Baby!“.

Tačiau bent jau ne mažiau aktorė garsėjo pergalėmis meilės fronte.
Zs. Zs. Gabor buvo tarp pirmųjų garsenybių, garsių dėl savo garsumo. Šią tradiciją dabar tęsia vieno iš buvusių jos sutuoktinių provaikaitė Paris Hilton.

Stiprus vengriškas Zs. Zs. Gabor akcentas būdavo dažnai parodijuojamas, ypač – įprotis visus sutiktus vadinti „brangiaisiais“ (angl. „darling“), tik tardavo ji šį žodį „bhangusis“ („dahlink“).

Jis tapo unikaliu jos „parašu“.

„Visus vadinu „bhangiaisiais“, nes negaliu prisiminti vardų“, – kartą sakė ji.

Devynios santuokos

1917 metų vasario 6 dieną Vengrijoje gimusi Sari Gabor – tokie tikrieji jos vardas ir pavardė – buvo viena iš trijų žavingų seserų, garsėjusių figūros linkiais ir aistra pinigingiems vyrams.

Zs. Zs. Gabor seserys buvo Magda ir Holivudo žvaigždė Eva Gabor, kuri su vaidmeniu televizijos seriale „Žalieji hektarai“ (Green Acres) pasiekė didesnės aktorinės sėkmės Jungtinėse Valstijose už seserį.

Zsa Zsa taip pat garsėjo potraukiu deimantams ir dažnai būdavo nufotografuojama gausiai pasidabinusi šiais žėrinčiais akmenukais.

Ji gyveno devyniose santuokose, turėjo daugybę romanų, kurie nuolat atkreipdavo į ją paskalų skyrelių dėmesį, tačiau susilaukė tik vieno vaiko: dukters Francescos, kurios tėvas yra viešbučių magnatas Conradas Hiltonas.

1993 metų autobiografijoje „Vieno gyvenimo negana“ (One Lifetime is Not Enough) ji rašė, kad nekaltybę prarado būdama 15-os, su šiuolaikinės Turkijos įkūrėju Kemaliu Ataturku.

„Visą likusį savo gyvenimą ieškosiu kito dievo, kuris jį užtemdytų“, – rašė Zs. Zs. Gabor.

Tarp jos užkariautų vyrų buvo kone visi jos laikų Holivudo gražuoliai, o savo atviroje knygoje ji detaliai aprašė romanus su ekrano legendomis Seanu Connery ir Franku Sinatra.

Tačiau Zs. Zs. Gabor taip pat buvo išranki ir, kaip rašė autobiografijoje, atstūmė Johną F. Kennedy, Elvis Presley, Johną Hustoną ir Henry Fondą
.
Jos flirto istorijoje yra įrašyta net ekrano legenda Greta Garbo.

„Ji pabučiavo mane tiesiai į lūpas. Ir aš negalėjau susilaikyti nebučiavusi jos, nes ji buvo neapsakomai stipri ir labai graži“, – rašė Zs. Zs. Gabor.

1989 metų birželį Zs. Zs. Gabor pavardė antraštėse sumirgėjo dėl to, kad ji skėlė antausį Beverli Hilso policininkui, išrašiusiam jai baudos kvitą už eismo taisyklių pažeidimą. Ji buvo nuteista tris dienas pasėdėti kalėjime ir turėjo sumokėti 13 tūkst. dolerių (12,4 tūkst. eurų) teismo išlaidų.

Zs. Zs. Gabor buvo trumpai ištekėjusi už Didžiojoje Britanijoje gimusio aktoriaus George'o Sanderso, kuris vėliau buvo trumpai vedęs jos seserį Magdą.

Meilė, seksas, romanai, skyrybos

Kalbi aktorė taip pat garsėjo nesibaigiančiais sąmojais ir demonstruodavo šį sugebėjimą per pokalbių laidas, diskutuodama savo mėgstamiausiomis temomis: apie meilę, seksą, romanus ir skyrybas.

Tarp jos minčių perlų yra:
– Įsimylėjęs vyras yra neužbaigtas, kol neveda. Tada su juo baigta.
– Skirtis vien dėl to, kad nemyli vyro, yra beveik taip pat kvaila, kaip tekėti vien todėl, kad myli.
– Vyrai tarsi laužai – neprižiūrimi jie užgęsta.
– Niekada nejutau tokios neapykantos vyrui, kad sugrąžinčiau jam deimantus.
– Niekada iš tikrųjų nepažįsti vyro, kol su juo neišsiskiri.

Zs. Zs. Gabor, kuri po 2010-aisiais atliktos klubo sąnario pakeitimo operacijos dažnai gydydavosi ligoninėje, kelis kartus buvo atsidūrusi prie mirties.

Po 2002 metais įvykusios automobilio avarijos aktorė liko iš dalies paralyžiuota ir prikaustyta prie invalido vežimėlio. 2005 metais ji patyrė insultą. Viena jos koja buvo iš dalies amputuota.

2011 metais F.von Anhaltas sakė, kad slepia nuo žmonos jos medicininių problemų mastą, kad ji galėtų savo stiliumi mėgautis gyvenimo malonumais.

„Turėjome šampano ir ikrų ... Tikrai gerai šventėme, – anuomet AFP sakė jis. – Žinojau, kad ji turi vykti į ligoninę, bet nenorėjau jai nieko sakyti.“