Makiažo specialistė iš Airijos C. White buvo rasta negyva savo namuose Los Andžele 2015 metų rugsėjį. Atlikus skrodimą paaiškėjo, kad trisdešimtmetė mirė nuo įvairių receptinių vaistų perdozavimo. Koroneris pažymėjo, kad tai buvo savižudybė.

C. White motina Brigid Sweetman ir buvęs sutuoktinis Markas Burtonas padavė į teismą 55 metų aktorių, tvirtindami, kad būtent J. Carrey parūpino vaistus, kuriuos C. White panaudojo savižudybei.

Trečiadienį, gegužės 31 dieną, Los Andželo Aukštesniojo teismo teisėja pareiškė neketinanti atmesti ieškinių, nepaisant J. Carrey advokato Raymondo Boucherio prašymo tai padaryti, ir teiginių, kad ieškiniai yra „grobuoniški“ ir „piktavališki“.

Teisėjos Deirdre Hill sprendimu teismas numatytas 2018 metų balandžio 26 dieną. Manoma, kad jis truks apie 20 dienų.

Kalbėdamas po teismo posėdžio R. Boucheris sakė: „Ponas Carrey labai mylėjo panelę White, todėl akivaizdu, kad jam tai bus labai skausmingas procesas.“

J. Carey, pagarsėjęs vaidmenimis juostose „Kaukė“ („The Mask“), „Trumeno šou“ („The Truman Show“) ir „Bukas ir bukesnis“ („Dumb and Dumber“), neigia jam mestus įtarimus.

M. Burtonas pirminiame ieškininiame pareiškime, kurį pateikė pernai metais, teigė: „Jimas Carrey neteisėtai ir neteisingai įsigijo šiuos vaistus, aiškiai pažeisdamas Kalifornijos įstatymus.“

Jis taip pat apkaltino J. Carrey mėginimu „nuslėpti ir supainioti dėl savo prisidėjimo prie ir kaltės dėl panelės White pirmalaikės ir tragiškos mirties“.

Tuo metu išplatintame pranešime J. Carrey apie ieškinį sakė: „Kokia siaubinga gėda. Man būtų lengva išsikviesti šio vyro advokatą ir priversti tai užbaigti, tačiau gyvenime esama akimirkų, kai privalai atsitiesti ir ginti savo garbę prieš šio pasaulio blogį. Aš netoleruosiu šio negailestingo mėginimo išnaudoti mane ar moterį, kurią aš mylėjau. Cat problemos atsirado gerokai anksčiau nei aš ją sutikau, ir labai liūdna, bet jos tragiškos mirties niekas negalėjo sukontroliuoti. Aš tikrai tikiuosi, kad vieną dieną žmonės nustos bandę pasipelnyti iš to ir leis jai ilsėtis ramybėje.“

J. Carrey mylimosios laidotuvėse:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)