Skelbiama, kad vaizdo įrašas prieš kelis mėnesius darytas viename Majamio sporto klube. Jis sulaukė itin audringos visuomenės reakcijos ir pasmerkimo. Kaip skelbia „The Washington Post“, modelio elgesys įraše siejamas su teroristiniais išpuoliais kaltinama turkų organizacija. Žiniasklaida skelbia, kad „Pilkieji vilkai“ siejami ir su neseniai įvykdytais išpuoliais prieš kinų imigrantus Turkijoje. Be to, organizacija minima ir kaip pasikėsinimo į popiežių Joną Paulių II 1981 metais organizatoriai.

Kurdų aktyvistas Markas Campbellas sako labai nuliūdęs, kai pamatė, kad garsi moteris „palaiko tokią rasistinę ir fašistinę ideologiją“.

„Pilkieji vilkai“ – radikali turkų nacionalistų grupuotė, rengianti išpuolius gatvėse. Dažniausiai jų aukomis tampa kurdai. Toks pasveikinimo gestas itin įžeidžiantis. Labai gąsdinantis – jis reiškia jų dominavimą prieš kurdus“, – sako M. Campbellas.

A. Limos atstovas sako, kad modelis buvo apgaule paskatinta atlikti pasveikinimo gestą – ji manė, kad jis skirtas sporto klubui.

„Vaizdo įrašą inicijavo ir įrašė turkų boksininkas, kuris šią vasarą lankėsi Adrianos pamėgtame sporto klube Majamyje. Sportininkas modeliui pasakęs, kad gestas ir šūkis yra skirti jo vietiniam sporto klubui. Ji tikrai nežinojo, ką daro“, – teigia modelio atstovas spaudai.

Atstovo teigimu, A. Lima neturi ryšių su jokia politine Turkijos organizacija, nejaučia prielankumo nė vienai politinei partijai.

„Ji labai nusivylusi, kad kažkas sugebėjo saviems tikslams pasinaudoti jos gera valia, nufilmavo filmuką, jį paviešino, tai buvo padaryta be jos žinios ir sutikimo“, – sakė atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)