Pasirodo, kad kad į visas keliones po pasaulį B. Obama kartu vežasi ir savo asmeninį limuziną. Galinga transporto priemonė, sverianti virš 7,5 tonos, keliauja nuosavu atskiru „Boeing C-17 Globemaster III“ lėktuvu.

„Pirmasis“ šalies automobilis yra vadinamas žvėrimi („The Beast“). Nors iš išorės jis primena „Cadilac“ markės automobilį, tačiau tai nėra tikrasis kadilakas. Amerikiečių slaptosios tarnybos nusprendė sukurti specialų automobilį prezidentui – tokį, kokio rinkoje dar nebuvo. Nors iš išorės jis primena limuziną, tačiau iš tiesų tai modifikuotas visureigis. Automobilis keliauja su savo asmeniniu mechaniku – ginkluotu agentu, kuris visada pasiruošęs pasirūpinti automobilio gedimais.

Transporto priemonė aprūpinta visa saugumo įranga: nuo sprogimų apsaugotu benzino baku, deguonies kaukėmis ir gausiu pirmosios pagalbos rinkiniu (įskaitant ir prezidento grupę atitinkančias kraujo atsargas). Kalbama, kad durys yra tokios tvirtos ir sunkios, kad pačiam prezidentui atidaryti jas iš vidaus yra tiesiog fiziškai neįmanoma. Jame taip pat sumontuota visa vaizdo konferencijų įranga, kad prezidentas bet kur ir bet kada galėtų aptarti situaciją pasaulyje su Vašingtone likusiais politikais.

Automobilio vidus visiškai izoliuotas nuo išorinio pasaulio, siekiant išvengti cheminių atakų pavojaus. Jame sumontuotos naktinio matymo kameros ir monitoriai, jei dėl kokių nors aplinkybių būtų sunku išžiūrėti kelią. Visi prezidento vairuotojai yra apmokyti vairuoti ekstremaliomis sąlygomis, staigiai manevruoti ir važiuoti itin dideliu greičiu.

Automobilio vertė – pusantro milijono JAV dolerių (beveik keturi milijonai litų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)