O „Ariel Investments“ (Čikagoje įsikūrusios finansų valdymo įmonės, turinčios 10 mlrd. dolerių kapitalą) prezidentė, 46 metų Mellody Hobson, sulaukusi skambučio užsiminė apie pasiūlymą savo vyrui, filmų kūrėjui George‘ui Lucasui. Šis kilstelėjo antakį ir paklausė: „Ar žinai, kas tai yra?“

Šias garsių ir įtakingų moterų dvejones nesunku suprasti, nes skambučių jos sulaukė iš fotografės Annie Leibovitz biuro. Jų paprašė sudalyvauti 2016 metų „Pirelli“ kalendoriaus fotosesijoje. Italų automobilių padangų gamintojas kasmet pasikviečia garsų fotografą ir išleidžia kalendorių su meninėmis erotinėmis supermodelių nuotraukomis. Kalendorius niekada nebūna skirtas prekybai, o yra dovanojamas „išrinktųjų grupei“: 20-iai tūkstančių muzikantų, politikų ir karališkosios šeimos narių, kaip pranešė bendrovės atstovas.

Taigi tokios garbios damos kaip A. Gund, F. Lebowitz ir M. Hobson iki šiol dar niekada nėra figūravusios kalendoriaus nuotraukose.

Kaip teigiama „Taschen“ išleistame albume „The Calendar: 50 Years and More“ („Kalendorius: daugiau nei 50 metų“), per 50 gyvavimo metų „Pirelli“ kalendoriuje, kuris buvo sukurtas kaip išskirtinė kokybiškų produktų reklama ir dovana, kurią galima būtų išdidžiai eksponuoti ir rodyti visus metus, pasirodė visiškai nuogos Kate Moss, Lara Stone ir Joan Smalls (2012 m., fotografas Mario Sorrenti), apsinuoginusios Gisele Bündchen, Karen Elson ir Carmen Kass (2001 m., fotografas Mario Testino) ir apsinuoginusios ir (arba) visiškai nuogos Christy Turlington, Naomi Campbell ir Nadja Auermann (1995 m., fotografas Richardas Avedonas).

Tačiau tai jau praeitis. Pirmadienį buvo pristatytas naujosios eros „Pirelli“ kalendorius, kuriame figūruoja daugiausiai dėl savo pasiekimų išrinktos moterys. Kalendoriuje jau yra buvusių apsirengusių moterų (pavyzdžiui, 2013 m., kai jas Brazilijoje fotografavo Steve‘as McCurry), tačiau šiemet pirmą kartą moterys pavaizduotos ne provokuojančiomis pozomis, ir pirmą kartą jų patrauklumas slypi ne jų formose, o pasiekimuose.

Spalio mėnesį „Playboy“ nusprendė nebevaizduoti nuogybių savo puslapiuose, o pasirodžius „Pirelli“ kalendoriui, akivaizdu, kad visuomenėje kinta požiūris į moterų seksualumą.

Kasmet kalendoriaus pristatymo proga surengiamas prabangus vakarėlis, į kurį sukviečiama ne tik madų pasaulio grietinėlė: pavyzdžiui, 2012 metais jame dalyvavo buvęs Brazilijos prezidentas Luizas Inácio Lula da Silva, o 2014 metais – Lombardijos prezidentas Roberto Maroni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)