Į renginį rinkosi pakiliai nusiteikę ir šventiškai apsirengę lietuviškai muzikai neabejingi muzikos, kino, teatro atstovai – dainininkai, aktoriai, prodiuseriai, video ir garso įrašų leidėjai, verslo atstovai.

Į iškilmingą ceremoniją atvyko operos solistė Kristina Zmailaitė, Giedrė Kilčiauskienė, Vytautas Juozapaitis su žmona, Dominykas Vaitiekūnas, Veronika Povilionienė, Aistė Smilgevičiūtė, prodiuseris Martynas Tyla su žmona, aktorius Saulius Siparis, aktorės Vaiva Mainelytė, Nijolė Narmontaitė su vyru Pauliumi Kovu, LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

„Ši diena jungia mus visus – televizijos, kino, teatro, muzikos žmones. Ši diena skirta tam, kad gerbtume vieni kitus ir puoselėtume legalią muziką“, - sakė Rimantas Bagdzevičius, AGATA tarybos pirmininkas.

„Turbūt niekas neprieštarauja, kad valstybė prasideda nuo kultūros. O jūs esate neatsiejama to dalis. Asociacija AGATA prieš pat 2000 metus susibūrė nutarusi kartu saugoti teises, kartu ginti atlikėjus, fonogramų gamintojus. Puikiai prisimename tuos laikus, kada piratinės kasetės buvo traiškomos buldozeriais. Tai buvo kova prieš vagystes, kurių ir šiandien pasitaiko visame pasaulyje. Teisių saugojimas Kultūros ministerijoje yra prioritetinis darbas. Kasdien ši problema sprendžiama ir ministro kabinete“, – ceremonijos metu sveikinimo žodį tarė Šarūnas Birutis, LR kultūros ministras, įteikęs padėkos raštą už profesionalią veiklą. Savo sveikinimą perdavė ir šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.

Renginio metu, kurią vedė aktorius Rolandas Kazlas, buvo įteikta 14 specialiai padėkos vakarui sukurtos arfos stygų, įrėmintų stikle. Jas gavo tie, kurie per 15 metų labiausiai prisidėjo prie legalaus lietuviškos muzikos transliavimo ir populiarinimo.

Pirmosios padėkos stygos „Už pirmąjį žingsnį“ buvo įteiktos asociacijos steigėjams Gintarui Songailai, Kęstučiui Pūkui, Rimantui Ališauskui, Gintautui Babravičiui ir Rimantui Bagdzevičiui.

Apdovanojimas „Už tai, kas AGATA yra dabar“, keliavo į Liudmilos Balcevič, pirmosios asociacijos direktorės, rankas. Pasak organizatorių, šis žmogus nešė ir puoselėjo asociacijos idėją iki pat šių dienų.

Tris padėkos stygas „Už pirmąjį transliuotojų indėlį atlikėjams ir muzikos leidėjams“ atsiėmė Lietuvos televizijų – LRT, LNK ir TV3 – atstovai. Jiems buvo dėkojama už tai, kad Lietuvos atlikėjai yra matomi ir girdimi visuomenei, už tai, kad transliuojami legaliai. Laureatus paskelbė Laurynas Šarkinas.

Už atsidavimą ir tikėjimą asociacija AGATA viena iš arfos stygų buvo paskirta a.a. Vytautui Kernagiui. Ją atsiėmė maestro sūnus Vytautas. V. Kernagio atminimui jo sukurtą dainą „Milžinai“ atliko ilgametis dainininko bendražygis scenoje Andrius Kulikauskas ir aktorius bei muzikantas Saulius Bareikis.

Renginyje nebuvo pamiršti ir didelį dėmesį lietuviškai muzikai skiriantys verslo atstovai. „Už atsakingą požiūrį į lietuvišką muziką“ padėkos styga buvo įteikta prekybos centrų tinklui „Maxima“. Jame net 50 proc. transliuojamos muzikos sudaro lietuvių atlikėjų dainos.

Už iniciatyvą skatinant legalų intelektinės nuosavybės panaudojimą buvo atsidėkota ACME įmonių grupei. O Vytenis Urba, restorano „Marceliukės klėtis“ direktorius, atsiėmė arfos stygą už tai, kad 12 metų šioje vietoje lietuviška muzika transliuojama legaliai.

Renginio metu skambėjo tik lietuvių autorių ir atlikėjų muzika. Vakarą pradėjo Aistės Smilgevičiūtės, Roko Radzevičiaus ir choro pasirodymas. Svečius sveikino liaudies dainų atlikėjos Akvilės Kaliaušytės ir gitaristo Tado Umbraso duetas.
Daugiau naujienų – „Facebooke“!

Renginio akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Pildoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)