„Samsara Blues Experiment“ kūrybos pagrindą sudaro trys dalys. Pirmąją jų atspindi žodis Samsara: čia telpa senovės Indijos muzikos modelių – rãgų – įtaka, tikėjimas karma ir reinkarnacija bei nesiliaujančios dvasinės klajonės. Antroji dalis kalba apie retro spalvų suteikiantį, dermės kupiną bliuzą, paprastai atliekamą dvejomis užburiančiomis gitaromis. O trečioji yra tai, be ko neįsivaizduojama šios grupės kūryba – skirtingų elementų maišymas, improvizacijos ir begaliniai muzikiniai eksperimentai. Užduotis, keliama kiekvienam klausytojui, yra atsirinkti, kuri dalis jam svarbiausia.

Derindami svaiginantį melodingumą su skambesio sunkumu, šie vokiečiai gerbėjų randa ne tik tarp psichodelinio ar „space“ roko fanų. Savo gebėjimu įvilioti į savotišką transą grupė žadina apetitą įvairiausios muzikos klausytojams. Beje, „Samsara Blues Experiment“ yra graibstomi dėl itin kokybiškų gyvų pasirodymų, kurių metu publika tiesiog eina iš proto.

„Džiaugiamės galėdami į Lietuvą atvežti perspektyvių grupių, kurios dar yra tik savo karjeros pradžioje. Festivalio istorijoje jau turėjome atlikėjų, kurie „Velnio akmens“ kontekste pasirodė anksčiau nei tapo geidžiami kitose Europos scenose. „Samsara Blues Experiment“ yra būtent šios kategorijos grupė. Jei šiais metais jų nepasikviesime, kitais metais jie bus mums jau neįperkami“ – pasakoja festivalio kūrybos vadovė Dainora Spiglytė.

„Samsara Blues Experiment“ pasirodys festivalio „Velnio akmuo“ Rytų scenoje, kurioje taip pat gros jau patvirtintas Berlyno fenomenas „Kadavar“ bei Lenkijos post-roko pasididžiavimas „Tides From Nebula“.

Video:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją