Pernai atidarymo koncerte skambėjo Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ dainos, šiemet terasos vartus trankiai atvers naują albumą „Gyvas“ pristatantis „Žalvarinis“.

Naujasis folk roko grupės Žalvarinis koncertinis albumas “Gyvas” - tai 15 gyvai atliktų kompozicijų, kurios naujam gyvenimui prikėlė archajiškumu alsuojančias protėvių dainas. Šv. Kotrynos bažnyčioje kartu su dvejomis dešimtimis žymių Lietuvos atlikėjų įamžintas darbas žada užburti unikaliomis dainų interpretacijomis.

„Albumas “Gyvas” - tai leidinys, vainikuojantis grupės 13-os metų kūrybinį kelią. Paskutinis grupės studijinis darbas “Folk’n’Rock” buvo išleistas prieš šešerius metus. Per tą laiką kūryba įgavo daugiau brandos ir atspalvių. “Pasiruošimo darbai užtruko daugiau nei pusę metų, nors pati albumo idėja gimė dar seniau. Esame be galo dėkingi mūsų draugams ir kolegoms, kurie savo talentu praturtino šią idėją”– apie albumą pasakoja grupės nariai. - Pavadinimas “Gyvas” gimė kvestionuojant mūsų etninį, kultūrinį ir mentalinį palikimą šiandieniniame pasaulyje: kokia jo reikšmė ir kokias formas jis įgauna, kaip jis paliečia ir įtakoja kiekvieną iš mūsų.”

Nors oras šiemet sušilo anksčiau ir jau ne vienas akordas nuskambėjo šiame kiemelyje, tačiau šventinis ir ypatingas koncertas laukia visų gegužės 2d. su „Žalvariniu“. Visą pavasarį ir vasarą gyvos muzikos klubo „Artistai“ kiemelis bus GYVAS, nes tokį toną užduos atidarymo koncertas, ir kvies klausyti džiazo, dainuojamosios poezijos, roko, džiazroko. Jau gegužės mėn. čia koncertuos Colours of Bubbles, Sheep Got Waxed, Vidas Bareikis, Nojus su grupe, Pilnatys, Mano juodoji sesuo ir daug kitų muzikantų. Kiemelyje gros GATVĖS MUZIKOS DIENOS grupės, KULTŪROS NAKTŲ dalyviai, atvyks svečiai iš Norvegijos, Ispanijos, Ukrainos.

„Artistų“ kiemelis šiemet taps kaip niekad skambia vasaros susitikimų vieta – savaitgaliais su gera muzika iki paryčių. Net ir tada, kai dauguma Vilniaus vietų pritils ar užmigs, čia bus galima užsukti ir sulaukti aušros.

Taigi, gegužės 2-ąją 20:00 val. gyvos muzikos klubas “Artistai” ir grupė “Žalvarinis” kviečia susitikti Vilniaus Senamiestyje, Šv.Kazimiero 3, ir visiems kartu sukurti jaukų vakarą geros muzikos ir tikrų emocijų glėbyje. Ir tegul trankiai, nepamirštamai ir labai plačiai atsiveria “Artistų” terasos vartai muzikiniams vakarams ir įsimintiniems susitikimams visą šiltąjį metą, kuris dar tik prasideda!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)