Neįvykusio koncerto organizatorius – UAB „Baltijos reklamos projektai“ – liepos mėnesį pinigus už bilietus grąžinęs vienintelėje sporto, pramogų ir verslo „Forum Palace“ kasoje Vilniuje, veikusioje tik 4 valandas per dieną, nuo rugpjūčio pradžios iki spalio 30 d. visiškai sustabdė pinigų grąžinimą vartotojams.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba kreipėsi į neįvykusio „Depeche mode“ koncerto organizatorių prašydama paaiškinti, kodėl bendrovė nesilaiko šių metų liepos 16 d. Valstybinėje vartotojų teisių apsaugos tarnyboje įvykusiame pasitarime prisiimto įsipareigojimo nuo rugpjūčio mėnesio organizuoti pinigų už neįvykusio koncerto bilietus grąžinimą ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Klaipėdoje bei Šiauliuose bei kodėl visiškai nutrauktas pinigų už neįvykusį koncertą grąžinimas vartotojams.

UAB „Baltijos reklamos projektai“ informavo Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą, kad bendrovė laikinai sustabdė neįvykusio „Depeche mode“ koncerto bilietų grąžinimą dėl finansinių sunkumų. Koncerto organizatorius informavo, kad į „Depeche mode“ koncertą buvo parduoti 17 899 bilietai, o iki šiol negrąžinti pinigai už 9412 bilietų.

„Baltijos reklamos projektai“ Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą užtikrino, kad pinigų grąžinimas sustabdytas tik laikinai dėl objektyvių finansinių priežasčių. Bendrovė įsipareigojo vartotojus informuoti apie pinigų grąžinimo atnaujinimą spaudoje iškart, kai tik išspręs bendrovės finansines problemas.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, atlikdama reklamos monitoringą, taip pat pastebėjo, kad rugpjūčio 11, 12 dienomis UAB „Tiketa“ tinklalapyje buvo siūloma įsigyti bilietų į dainininko Eros Ramazzotti koncertą lapkričio 7 d. Vilniuje, kurį organizavo ta pati aukščiau minėta bendrovė „Baltijos reklamos projektai“. Tačiau tomis dienomis oficialiame atlikėjo tinklalapyje www.ramazzotti.com ir Lietuvos informaciniuose interneto tinklalapiuose buvo informuojama, kad lapkričio 7 d. atlikėjas koncertuos ne Vilniuje, bet Zagrebe (Kroatijoje).

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo nuostatomis, pradėjo tyrimą ar UAB „Baltijos reklamos projektai“ galimai nepažeidė šio įstatymo reikalavimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją