Pateikiame ištrauką iš policijos atstovų išplatintos suvestinės.

2017-07-07, 8.00 val., vykstančiame elektroninės muzikos festivalyje , Varėnos m., pirminės apžiūros metu pas J. Š, gim. 1995, gyv. Skuodo r., cigarečių pakelyje rastos keturios rausvos spalvos tabletės, įtariama jog tai narkotinė medžiaga. J.Š. nesulaikytas.

2017-07-07, 10.00 val., vykstančiame elektroninės muzikos festivalyje, Varėnos m., pirminės apžiūros metu pas M. K. gim. 1993 gyv. Šiaulių m., kuprinėje rastas polietileninis maišelis kuriame buvo baltos spalvos milteliai, įtariama jog tai narkotinė medžiaga (amfetaminas), ir metalinė dėžutė, kurioje buvo aštuoni vienetai paketėlių, su galimai augalinės kilmės narkotine medžiaga. M.K. nesulaikytas.

2017-07-07, 13.35 val., vykstančiame elektroninės muzikos festivalyje, Varėnos m., pirminės apžiūros metu pas D. G., gim. 1995 gyv. Vilniaus m., cigarečių pakelyje rastos trys smėlio spalvos tabletės, įtariama jog tai narkotinė medžiaga. D.G. nesulaikytas.

2017-07-07, 14.10 val., vykstančiame elektroninės muzikos festivalyje, Varėnos m., pirminės apžiūros metu pas V. Ž. gim. 1991, gyv. Vilniaus m.,piniginėje rasta smėlio spalvos tabletė (1 vnt.), įtariama jog tai narkotinė medžiaga. V. Ž nesulaikytas.

2017-07-07, 14.50 val., vykstančiame elektroninės muzikos festivalyje, Varėnos m., pirminės apžiūros metu pas J. S. gim. 1985, gyv. Vilniaus m. rastas plastikinis maišelis su augalinės kilmės narkotine medžiaga, bei tabako pakelyje rastos trys oranžinės spalvos tabletės, įtariama jog su narkotine medžiaga. J.S. nesulaikytas.

2017-07-07, 14.50 val., vykstančiame elektroninės muzikos festivalyje, Varėnos m., pas E. P. gim. 1985, gyv. Vilniaus m.,policijos pareigūnams pasiteiravus ar neturi draudžiamų daiktų, jis pateikė plastikinį maišelį, kuriame buvo įtariama augalinės kilmės narkotinė medžiaga. E.P. nesulaikytas.

Šie asmenys nebuvo sulaikyti ilgesniam laikui, tačiau jiems gresia viešieji darbai, laisvės apribojimas, bauda arba areštas.

Anot vienos festivalio organizatorių Dovilės Tuskenytės, visi dalyviai yra tikrinami dar prieš patenkant į festivalį. Visus juos patikrina pasamdyti apsaugos darbuotojai. „Ši situacija yra tokia, kad narkotikus primenančias medžiagas rado apsaugos darbuotojai. Pasitarus su organizatoriais buvo priimtas sprendimas iškviesti policiją, kuri žmogų išvežė.

Vėliau ir patys sunerimome, kad gali būti kažko (neleistinų medžiagų, - aut.past.) viduje ir įsileidome civiliais drabužiais vilkinčius pareigūnus, kurie teritorijoje buvo visą naktį. Vakarykštį atvejį pastebėjo patys pareigūnai. Iš tiesų glaudžiai bendradarbiaujame su policija".

Ji aiškino, kad tai yra globali problema, nes narkotikus norintys vartoti žmonės tai vartoja nepaisant to, kur jie yra. Daugiau incidentų organizatoriai ir festivalio apsaugos darbuotojai nepastebėjo. Problemų jiems sukelia tik nelegaliai į teritoriją bandantys patekti žmonės.


Festivalio akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)