Gitarų virtuozai H.Romero ir R. Miroshnichenko drauge koncertuoja nuo šių metų pradžios. Apsukę nemažą ratą po Rusiją, kitas Europos šalis, muzikantai vienu iš kūrybos maršrutų pasirinko Lietuvą. Mūsų šalis nebuvo netikėtumas. Prestižinio muzikinio apdovanojimo 2008 metų „Latin Grammy“ laureatas H.Romero pažįstamas šalies publikai – yra koncertavęs Kauno džiazo festivalyje, kuriame grojo su kitais JAV muzikantais.

Skirtingose kultūrose išaugę bei subrendę muzikantai turi daugiau bendra nei skirtinga. Abiems yra artimi fusion, flamenko, Lotynų Amerikos stiliai bei ritmai. Abu yra prisilietę prie gitaros grando Al Di Meola patirties.

Sakoma, kad pastarasis prieš kelerius metus apie rusą R. Miroshnichenko išsireiškęs, jog šis dvidešimt ketverių metų jaunuolis groja, kaip jis, esą, grojo būdamas keturiasdešimt aštuonerių. Jeigu tai tik sklandantis mitas, jis tikrai gražus ir artimas tiesai.

R. Miroshnichenko kūrybą kritikai vertina kaip labai turtingą ir įvairiapusę: joje susipina džiazo klodai, bliuzas, Lotynų amerikiečių, afrokubietiškų ritmų sąskambiai, flamenko ekspresija. Sakoma, kad šio muzikanto atliekami kūriniai kupini atominės energetikos.

Iš Argentinos kilęs gitaros virtuozas H. Romero nuo mažens augo ir brendo muzikos apsuptyje. Didelę įtaką turėjo jo motina, populiari italų kilmės džiazo dainininkė Estela Raval. H. Romero persikėlus gyventi į Kadizą, Andalūziją, jo grojimas įgyja sodrių flamenko spalvų. Čia muzikantas išėjo klasikinės gitaros mokyklą pas Roberto Larą, vieną iš Andres Segovia mokinių.

H. Romero muzikavimas yra persmelktas kelių įtakų : Lotynų Amerikos, Artimųjų rytų, Viduržemio jūros regiono liaudies ritmų, flamenko, persipynusių su klasikos tekstūra.

H. Romero – atlikėjo ir kompozitoriaus - muzika sudėtinga ir kartu prieinama. Tai jausminga, aistringa, romantiška ir neišvengiamai kerinti muzika. Nuo 1986 metų H. Romero persikėlė į JAV, Niujorką ir įgijo naujos patirties. Čia studijavo, grojo įvairiuose džiazo klubuose su žymiausiais pasaulio gitaristais Paco De Lucia, Johnu McLaughlinu, Al Di Meola.Su pastaruoju, tituluojamu džiazo gitaros karaliumi, H.Romero kartu išleido devynis albumus.

Muzikavimas duetu su R.Miroshnichenko ir gastrolės po Europą – dar vienas kūrybos puslapis garsaus muzikanto biografijoje.

Džiazo virtuozų koncertas Užutrakio dvaro sodybos rūmų baliustradoje, iš kurios atsiveria Galvės ežeras su Salos pilimi, neabejotinai nuneš į jausmingą ir romantišką kelionę. Ir tai bus ypatinga džiazo žvaigždžių dovana festivalio „Užutrakio vakarai“ klausytojams. Koncerto pradžia – 20 val.

Muzikos festivalis „Užutrakio vakarai“ vyksta jau penktąjį sezoną. Šiai mažai sukakčiai pažymėti Užutrakio dvaro rūmų Baltojoje salėje valandą prieš koncertą bus atidaryta fotoparoda, kurioje įamžintos įsimintinos visų muzikos sezonų akimirkos. Šie darbai – tai dokumentuota atgimstančio kultūros paveldo objekto – Užutrakio dvaro sodybos ansamblio naujoji istorija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją