„Sudarant programą buvo siekiama ne tik išlaikyti, bet ir aktualizuoti per tris dešimtmečius susiformavusius išskirtinius ir patrauklius renginio bruožus“, - rašoma organizatorių pranešime.

Festivalio atidarymas ir uždarymas patikėtas didiesiems simfoniniams orkestrams: „Klaipėdos muzikos pavasarį“ pradės Valstybinis simfoninis orkestras su Broniumi Kutavičiumi bei jo kompozicija „Pavasario linksmybės“.

Ekspresyvius Ludvigo van Beethoveno koncertus fortepijonui su orkestru atliks „apsėstuoju pianistu“ vadinamas fortepijono virtuozas Alexander Palei (JAV), o diriguos orkestro meno vadovas ir vyriausias dirigentas Gintaras Rinkevičius.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras bei choras kartu su solistais parengė Wolfgango Amadeus Mozarto bei Piotro Čaikovskio kūrinių programą, kurią diriguos Dainius Pavilionis.

Pranešama, jog baigiamaisiais festivalio akordais koncertų salės erdvę užpildys Nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas meno vadovo ir vyriausio dirigento Juozo Domarko.

Su orkestru muzikuos vokiečių ir japonų kilmės violončelininkas Danjulo Ichizaka, kuriam už virtuoziškumą, išskirtinį meistriškumą ir meninę charizmą neseniai buvo įteiktas „Geriausio metų jaunojo atlikėjo“ prizas.

Pasak organizatorių, tradiciškai festivalyje koncertuos Klaipėdos kamerinis orkestras, o su nacionalinės premijos laureato Roberto Šerveniko diriguojamu klaipėdiečių kolektyvu virtuoziškus kompozitorių romantikų kūrinius grieš smuikininkas Martynas Švėgžda von Bekkeris.

Šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncerte skambės W.A.Mozarto, Johanno Sebastiano Bacho kūriniai bei 20 amžiaus muzikos klasika.

Vilhelmo Čepinskio ansamblis „Camerata Klaipėda“ ir Alfonso Vildžiūno vadovaujamas Klaipėdos choras „Aukuras“ festivalyje įgarsins W.A.Mozarto partitūrą „Kronungsmesse“ („Karūnavimo mišios“).

Klaipėdos koncertų salės scenoje bus galima išvysti ir Nacionalinio operos ir baleto teatro repertuarinį spektaklį - Piotro Čaikovskio operą „Eugenijus Oneginas“.

Be to, festivalio jaunuosius lankytojus kvies Rasos Dikčienės operėlė vaikams „Muzikantas, velnias ir perkūnas“ ir „Kabaldakšt kabaldakšt“ (pagal lietuvių liaudies pasakas), kurią atlieka patys vaikai - Vilniaus meninio ugdymo studijos „Diemedis“ bei Tuskulėnų vidurinės mokyklos moksleiviai.

Trijuose festivalio videoklubo renginiuose lankytojus ketinama iš arčiau susipažinti su išskirtiniais klasikinės muzikos kūrėjais bei atlikėjais. Skelbiama, jog sudėtingą „Mozarto genijaus algoritmą“ spręs ir genialumo paslapčių ieškos muzikologė Laima Vilimienė, o muzikologė Beata Baublinskienė pasakos apie lietuvių operos primadoną Violetą Urmaną, kurios balsas skamba garsiausių pasaulio operų teatrų scenose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją