Lietuvoje jau pažįstamas solistas, muzikantas, dainų kūrėjas ir multi-instrumentalistas THePETEBOX – ne tik vienas geriausių beatbox‘erių pasaulyje. Beatbox‘inti pradėjęs tuomet, kai apie kokios nors formos „Kaip išmokti beatbox‘inti“ instrukcijas negalėjo būti net kalbos, THePETEBOX semtis žinių galėjo tik iš kitų beatbox‘o atlikėjų įrašų, pranešime spaudai rašo organizatoriai.

O šiandien apie jį patį sakoma, jog daugialypis THePETEBOX vokalas bei jo gitaros ir „loop“ pedalo valdymo meistriškumas atskleidė visiškai naują požiūrį į visą šios muzikos žanrą. Dainas savo pasirodymuose THePETEBOX kuria garsas po garso, sluoksnis po sluoksnio, tarsi kilpa po kilpos pintų garsų grandinę. Neįtikėtina, tačiau realu – publikos akyse vienas žmogus scenoje kuria muziką, kuri yra tokia pat galinga lyg pilno sąstato grupės. Vienu talentingiausių vokalinės perkusijos atlikėju vadinamo THePETEBOX kūryba – nuoširdi ir tikra, nepaveikta muzikos pasaulio madų ir kaprizų.

THePETEBOX, kurio muzikinė karjera prieš daugiau nei 10 metų prasidėjo „BBC“ organizuojamose beatbox‘erių kovose, įvairiapusiškumas atsiskleidžia ir vietų, kuriose šis britas pasirodo, gamoje – nuo koncertinių turų ir naktinių klubų visame pasaulyje iki „Formulės-1“ lenktynių Abu Dabyje ar „Glastonbury“ bei kitų festivalių didžiųjų scenų. THePETEBOX pasirodymuose galima išgirsti ir jo mėgstamiausių grupių – „Nirvana“, „Pixies“, „Crystal Castles“, „MGMT“ ar vaikystėje muzikanto klausytų „The Beach Boys“ – koverius. „Kai imuosi koverio, niekada neklausau originalo. Groju taip, kaip jį prisimenu. Tad mano versija dažniausiai turi mažai ką bendro su originalu,“ – sako THePETEBOX.

Ankstyvą šeštadienio, rugpjūčio 5 d., popietę sceną užims „Humoro klubas“. Pasak Pauliaus Ambrazevičiaus, „Humoro klubo“ vadybininko ir komiko, „Jau trečius metus iš eilės džiaugiamės galėdami pasirodyti festivalyje „Granatos Live“ – tiek pernai, tiek užpernai nuo scenos matėme didžiules minias, to paties tikimės ir šiais metais. Tiems, kurie buvote abiejuose pasirodymuose, priminsiu, kad nuo scenos vėl atliksime lietaus išbaidymo ritualą, tad pasiruoškite. Be to, tai vienintelis festivalis šią vasarą, kai į sceną lips visas „Humoro klubo“ ketvertas: Paulius Ambrazevičius, Mantas Bartuševičius, Dominykas Klajumas ir Vaidotas Šiožinis.“

Festivalyje „Granatos Live“ vaikinai atliks šviežiausią savo programą „Keturi tenorai“, kurią jau matė ir įvertino daugybė žmonių visoje Lietuvoje.

Penktą kartą vyksiančiame muzikos festivalyje „Granatos Live“ šiemet koncertuos šešios dešimtys užsienio ir Lietuvos atlikėjų, tarp kurių – Ellie Goulding, Anne-Marie, Alan Walker, Kungs, Therr Maitz, Teachers, Marijonas Mikutavičius, Leon Somov ir Jazzu, G&G Sindikatas, Saulius Prūsaitis, Vidas Bareikis, Ba., GJan, Monique.

Kitoje scenoje pasirodys 12 lietuviškos hiphopo kultūros vardų: „Skoolz“, „Šventinis bankuchenas“, Ironvytas, „MadMoney“, „Jama&W”, „Willie Valo“, „Despotin Fam“, Operatyvūs“, JBC, „Meandi“, „Ra x Slem x Alko“ ir „Micro One x Themyouandm3“.

Taip pat festivalyje scenoje bus galima išvysti „Wolfsome“, „Sisters on Wire“, „Z On A“, „The Roop“, „Deeper Upper“ ir kitas jaunas lietuviškas grupes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)