"Džiugu, kad šalyje atsirado festivaliai, kurie surengiami ne vieną kartą. Tokie renginiai skatina gyvą muzikavimą. Tai atsvara televiziniams produktams, kurie neturi nieko bendro su muzika", - surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A.Mamontovas. Atlikėjas į "Tamsta muzika" festivalį buvo kviestas ir seniau. Tačiau, anot jo, dėl susiklosčiusių aplinkybių jame pasirodyti pavyko tik šiais metais.

"Kai mane kviečia koncertuoti koks nors Vilniaus klubas, visada pasitikslinu, ar tuo metu negrosiu "Tamstos" klube. Muzikantai čia jaučiasi savi. Ir šiame festivalyje tai taip pat turi jaustis", - sakė A.Mamontovas.

Nuo "Hiperbolės" iki "Garažo" perliukų

Varėnos miškuose esančioje ežero saloje „Dainų slėnis“ vyksiančio festivalio organizatoriai lietuviškos muzikos melomanams parengė ir daugiau siurprizų. "Tamsta muziką" atidarys legendinės "Hiperbolės" gitaristas bei dainų autorius Igoris Berinas.

Per tris „Tamstos“ dienas koncertuos 35 grupės, tarp kurių – ryškiausi Lietuvos muzikos pasaulio vardai, kaip „Antis“, Mantas Jankavičius, Jurgio Didžiulio bei Erica Jennings projektas „The Ball and Chain“, „Pliarizuoti stiklai“. Festivalio scenoje taip pat gros gausus būrys ir jaunosios kartos žvaigždžių, kaip iš Amerikos su specialia programa koncertuoti atvykstanti Monika Liu, Leon Somov & Jazzu, „Saulės kliošas“. Muzikos mylėtojams dar kartą prisistatys ir jaunųjų grupių konkurso "Garažas" geriausieji.

Festivalio desertui - svečiai iš Amerikos „Brazilian Girls“, „Sam Sparro“, ir Naujosios Zelandijos pažibos „Electris Wire Hustle“.

Kaip sakė festivalį organizuoti padedantis aktorius Giedrius Savickas,
"Tamsta muzika" festivalyje žmonėms bus galima mėgautis cukrumi, kava ir pienu viename puodelyje – vietoje vietoje pamatyti geriausias lietuviškas grupes ne per televizorių. "Nors tokios grupės retai per televizorių ir rodosi, - pasitikslina G.Savickas. - Tai galbūt reta galimybė žmonėms, mėgstantiems DJ Kemi, susipažins su grupe "Antis".

J. Didžiulis prisipažįsta, kad jam šis festivalis artimas savo atmosfera. "Nežinau, ar tai šeimos verslas, ar gildija, ar tiesiog muzikantus vienijanti organizacija, bet čia visada jaučiamės kaip šeimoje", - sako muzikantas.

Prakalbus apie šeimas, organizatoriai pabrėžia, kad "Tamsta muzika" išskirtinis tuo, jog jame galima apsilankyti ir su draugų kompanija, ir su šeimomis. Įkursime specialų palapinių miestelį šeimoms, kuriame nebus galima įsinešti alkoholinių gėrimų. "Čia ir negeriantis žmogus turės, ką veikti", - pabrėžė G.Savickas. „Tikai? - pasitikslino A. Mamontovas. - Pagaliau."

Pabrangino bilietus

Kasmet kelis tūkstančius žmonių sutraukiantis festivalis šiais metais nutarė pakelti bilietų kainas. Bilietai į tris festivalio dienas kainuoja 99 litus. Anot festivalio vado Arvydo Skernevičiaus, taip siekiama atsijoti publiką.

"Sala nedidelė, vietos kiekis būna ribotas - su dalyviais ir žiūrovais telpa 7 tūkstančiai žmonių. Todėl pabranginome bilietus. Iš visų festivalių bilietai į "Tamsta muziką" yra bene brangiausi. Bet taip mes norime atsijoti publiką. Praėjusiais metais pastebėjome, kad kai kurie atvyksta čia ne dėl muzikos, o tiesiog „pabujoti“. Apsaugininkas sakė, kad kai kurie net iš palapinių neišėjo", - pasakojo festivalio rengėjas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)