Festivalio programoje - koncertų vietų ir svečių įvairovė

Didysis renginys 20 scenų pristatys pačius įdomiausius pasirodymus iš Estijos bei kaimyninių šalių. Be įprastų renginių vietų numatomos ir eksperimentinės bei neįprastos aplinkos - miesto scenos, kur atlikėjai surengs improvizuotus ir išskirtinius pasirodymus.

Pavyzdžiui, gyva muzika skambės “Skype” ofise, viename iš viešbučio “Nordic Hotel Forum” kambarių, banko “LVH” padalinyje, Dizaino ir architektūros galerijoje bei Miia-Milla-Manda muziejuje. Koncertai taip pat vyks muzikos įrašų parduotuvėje “Biit”, kavinėje “Must Puudel”, knygyne “Apollo in Solaris” ir šių metų festivalio centre “Viru Keskus”.

Dienos pasirodymai miesto scenose bus nemokami. Bilietus į įprastas renginių vietas šiandien pradėjo platinti “Bilietų pasaulis”.

Pagrindinė festivalio programa prasidės kovo 29-osios vakare, koncertų salėje “Rock Cafe” su “Iiris”, kuri pristatys savo debiutinį albumą ir dalinsis sceną su specialiais svečiais, suomių grupe “Rubik”.

Viso šiemet buvo patvirtinti net 33 atlikėjai iš 12 svečių šalių, tarp kurių - gerai žinoma švedų grupė “Husky Rescue”, suomių duetas “Jaakko & Jay”, “The New Tigers” ir “Zebra and Snake”, Rusijos alternatyvaus roko kolektyvas “Motorama”, britų solistas ir prodiuseris “Napoleon IIIrd”, austrų “indie folk” grupė “Diver” ir kiti.

Lietuvos sceną šį kartą atstovaus latvių festivalio “Positivus” pristatoma daininkė Alina Orlova ir 2011-aisiais sužibėjęs bei daugelį sužavėjęs dainininkas ir muzikantas Markas Palubenka

Gausiausias ir įvairiausias desantas - estai

Be abejo, daugiausiai bus galima išgirsti estų atlikėjų, kurie apims labai platų muzikinį spektrą: nuo naujausios pop dievaitės Liis Lemsalu iki “grindcore” humoristų “Goresoerd”. Taip pat scenoje pasirodys gerai žinomas atlikėjas Vaiko Eplik, “deep house” kolektyvo “Rulers of the Deep” lyderis, pop roko grupė “Bedwetters”, rokabilio asai “Boogie Company”, pianistas ir kompozitorius Rein Rannap, folko daininkė ir dainų autorė Mari Kalkun, ironiška pop grupė “HU?”.

Norintys susipažinti su pogrindžio scena turėtų pasiklausyti dar nuo 1990-ųjų gyvuojančių “noise” stiliaus legendų “ÖÄK”, neseniai naują albumą išleidusių “Shelton San”, sėkmingai Europoje koncertuojančių “Talbot”, “indie” roko vetaranų iš miesto Paide “Ans. Andur”, avangardinio metalo konceptualistų “Neoandertals”, “house” muzikos guru “Ajukaja”.

Netrūks ir naujosios kartos atlikėjų, kuriančių elektroninę muziką. Tai neseniai įvykusioje lietuviškoje muzikos konferencijoje “Baltijos elektronika” apsilankęs Sander Mölder, super grupė “OYT”, konkurso “Noortebänd” nugalėtojai “Sibyl Vane” ir kiti.

Iš Estijos kompozitorių bus pristatyti Mirjam Tally ir Tatjana Kozolova, iš klasikinės muzikos atlikėjų - Helen Lokuta, Age Juurikas bei daugelis kitų.

Festivaliai, leidyklos ir kitos organizacijos pristatys savo scenas

Daugelis koncertinių vietų ir atlikėjų jau tapo TMW klasika: “Jazzkaar” ir “Viljandi Folk” su savo programa “NO99” teatre, festivalis “Hard Rock Laager” klube “Tapper”, “Hea Uus Heli” ir “Rabarock” koncertų salėje “Von Krahl theatre” bei “Rock Cafe” su savo pop ir roko programomis bei dviejomis sausakimšomis salėmis.

Elektroninė muzika ir hiphopas bus pristatoma klube “Korter”. “Odessa Pop” karstu su Didžiosios Britanijos įrašų leidykle “Brainlove” pristatys savo pasirinktus atlikėjus kino teatre “Sõprus”. Taip pat į festivalio programą įtrauktos dar dvi naujos vietos - “KultuuriKatel” ir klubas “Studio” Sauna gatvėje.

Didžiausias muzikos portalas “Rada7.ee” pasiūlys pasiklausyti savo parinktų atlikėjų populiariame mini klube “Hoov”. Bare “Kodu” triukšmą kels vakarėlių serija “Suusabaasis”. Pirmą kartą didžiausias Baltijos muzikos festivalis “Positivus” pristatys vieną iš TMW scenų.

Šiais metais TMW artimai bendradarbiauja su “Garage48”, jau susilaukusiu tarptautinio pripažinimo. Kartu su jais savaitę prieš festivalį bus rengiamas specialus renginys, kurio tikslas - prisistatymas visuomenei su įvairių technologijų ir išmaniųjų telefonų pagalba.

“Tallinn Music Week 2012” vyks kovo 29-31 d. Ketvirtą kartą organizuojamo muzikos industrijos konferencijos ir Estijos muzikos pristatymo festivalio tikslas yra supažindinti publiką su pačiais įdomiausiais dabartinės scenos atstovais, padėti stipriausiems atlikėjams užmegzti ryšius su tarptautiniu muzikos verslu ir žiniasklaida bei suteikti daugiau galimybių vietiniams muzikos verslininkams praplėsti savo veiklą į užsienio rinką. Konferencijos vyks kovo 30 ir 31 dienomis viešbučio “Nordic Hotel Forum” konferencijų salėje bendradarbiaujant su Estijos muzikos vystymo centru.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją