Vieną iš įėjimo punktų saugantis apsaugos darbuotojas DELFI pasakojo, kad šalia stalo, ant žemės, matomi radiniai – tik nedidelė konfiskuotų radinių dalis. Daugelis festivalininkų, anot apsaugos darbuotojo, alkoholį į festivalį bando gabentis plastikiniuose vandens buteliuose, demonstravo ir, rodos, nepradarytą skardinę.

Kaip apsaugos darbuotojai atpažįsta, jog skardinėje – ne gaivusis gėrimas? „Paspausk, paimk ir pažiūrėk, kokia minkšta skardinė“, – ragino vyras.

Šalia skardinių pastatyti ir vandens buteliai. Prasukus kamštelį padvelkia alkoholio ir duonos kvapas.
Nuo marinuotų agurkėlių iki duona kvepiančio „vandens“ plastmasiniuose buteliuose – tokie nešiniai konfiskuojami iš atvykėlių. Kodėl šalia konfiskuoto alkoholio – ir marinuotų agurkėlių stiklainis? „Stiklinė tara. Negalima į vidų įsinešti stiklo“, – paaiškino apsaugos darbuotojas.

Festivalio "Karklė" radiniai

Ne ką mažiau darbo šį savaitgalį turi ir Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai. Festivalio teritorijoje budi pareigūnų automobilis, vaikšto pareigūnai su šunimis.

„Šie šunys yra paruošti apsaugai, jie užtikrina viešąją tvarką. Dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų atvyks kiti šunys, kurie yra tam paruošti. Kiekvienas šuo turi savo paskirtį, – paaiškino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato patrulių rinktinės kinologų grupės vyresnysis specialistas Sigitas Savickis. – Kilus incidentui šie šunys gali sulaikyti įtariamąjį asmenį, surasti pamestus daiktus. Šie šunys apmokyti sekti žmonių pėdomis.“

Netoli įėjimo į festivalį, pačioje linksmybių teritorijoje, budi ir policijos pareigūnų ekipažas. Popiet į festivalį atvykę pareigūnai DELFI pasakojo, jog incidentų dar nekilo. Pareigūnai čia budės viso festivalio metu.

Festivalio atstovas DELFI tikino, kad iki šiol teritorijoje nekilo nė vienas incidentas, o „nelegalių radinių biure“ – tik alkoholis, jokių narkotinių ar psichotropinių medžiagų pas festivalininkus nerasta.

Papildyta 23:40 Sutemus į „Karklę" ėmė rinktis minios festivalininkų. Tačiau kai kuriems vakarėlis baigėsi nė neprasidėjęs. „Pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Minėti asmenys išvežti į Klaipėdos miesto ligoninę, bus sprendžiama dėl jų sulaikymo", - DELFI artėjant vidurnakčiui kalbėjo Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė. Pareigūnės teigimu, iki šiol kilo tik vienas fizinis kivirčas tarp festivalio svečių, tačiau situaciją greitai neutralizavo apsaugos darbuotojai. Muštynes sukėlęs asmuo buvo išprašytas iš teritorijos be teisės sugrįžti.

DELFI primena, jog pernai festivalis „Karklė“ buvo atšauktas likus vos kelioms paroms iki jo pradžios. Keli tūkstančiai bilietus įsigijusių asmenų liko be nieko. Iki šiol nė vienam nepavyko susigrąžinti pinigų už įsigytus bilietus, nors visiems jiems buvo suteikta galimybė pasinaudoti bilietu atvykstant į šįmet rengiamą festivalį.

Tiesa, po skandalingo festivalio „Karklė“ atšaukimo, jį organizavusiai įmonei buvo iškelta bankroto byla. Šįmet festivalį toje pačioje vietoje ir tuo pačiu pavadinimu ėmėsi organizuoti kita įmonė. Beje, vienas iš organizatorių liko tas pats, tai „festivalio tėvu“ neoficialiai tituluojamas Marius Tumšys.

Ir nors šįmet į festivalio palapinių miestelį buvo galima atvykti jau nuo ketvirtadienio vakaro, šia galimybe pasinaudojo tik nedaugelis. Didžioji dalis festivalininkų į Karklę atvyko penktadienį popiet.

Organizatoriai viliasi, kad festivalyje apsilankys apie dešimt tūkstančių svečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)