Organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka, festivalį „Bliuzo naktys“ organizuojantis jau 23 metus, teigė, kad šiais metais į Varnius atvykstantys užsienio atlikėjai nenori miegoti patogiuose didmiesčio viešbučiuose – kaip susitarę visi pageidauja likti Lūksto ežero teritorijoje.

„Sprendžiame klausimą, kaip juos visus apgyvendinti, nes vien latvių grupę „R'n'R band KEKSI & Orchestra“ sudaro apie 30 žmonių“, - sakė A.Barniškis – Blėka.

Vienas pagrindinių festivalio svečių – Dwayne‘as Dopsie‘s iš JAV. Jo kraujyje – kreolų zydeco bliuzas, grojamas skalbimo lentomis ir akordeonais. Raumeningasis muzikantas Lietuvoje tikisi ne tik pagroti, bet galbūt ir žmoną susirasti.

Jo atvykimu labai apsidžiaugė grupė „Garbanotas Bosistas“ – vaikinai šiemet taip pat gros festivalyje, kuriame lankosi nuo paauglystės. „Nepamiršiu, kaip ten susipažinome su tokiu žilabarzdžiu bliuzo seniu, kuris nusivedė mus prie ežero, užsirūkė pypkutę ir sakė: „Dabar aš jums papasakosiu...“ – juokėsi Šarūnas Joneikis.

Vytauto Kernagio fondas šiais metais į festivalį deleguos du jaunus atlikėjus. „Vadovaujamės taisykle, kad gabiems reikia padėti, o negabūs ir patys prasimuš. Stengiamės suteikti jaunimui sceną. „Bliuzo naktyse“ bus mūsų fondo debiutas. Dienos metu ten koncertą surengs Artūras Dubaka ir Justė Kazakevičiūtė kartu su Richardu Baniu. Manau, tai bus geras prieskonis bliuzui“, - sakė Vytautas Kernagis.

Bliuzo scenoje gros ir patrakėliai suomiai „Steve‘N‘Seagulls“. Telefonu per pietus su žiniasklaida pasilabinęs grupės narys Tomis teigė, kad iš Suomijos į Varnius jie atvyks su visa savo keistų instrumentų amunicija, bet ko nors pritrūkę paieškos vietoje.

„Galbūt grosime ir lietuviškais šaukštais“, - šmaikštavo muzikantas, kurio grupė originaliai perdirba AC/DC, „Iron Maiden“, Lady Gagos ir kitų atlikėjų superhitus, vilkėdami kailines kepures, fermerių marškinėlius ir guminius batus.

„Suomiška“ apranga per Bliuzo pietus buvo pasipuošęs ir stotingas kepsninės prižiūrėtojas Redas. Jo įvaizdį galėjo įvertinti dizaineris Aleksandras Pogrebnojus, renginyje turėjęs savo misiją: jis pristatė savo firminius „Bliuzo naktų“ marškinėlius, kuriuose pavaizduota ant gitaros skrendanti ragana.

Magiškąją bliuzo dvasią paskleidė pats A.Barniškis-Blėka – uždegęs žibalo lempą ją perdavė Vabalų klubo atstovams. Daugiau nei 60 metų gyvuojantis automobilininkų klubas šiemet dalyvaus „Bliuzo naktyse“. Iš Vilniaus jie veš ugnį į Varnius. Vidurnaktį ant ežero ja bus uždegtas festivalio pavadinimas. „Bliuzo naktys 2015” vyks liepos 3-4 dienomis Varniuose, prie Lūksto ežero.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)