- Tavęs jau senokai nebuvo matyti scenoje ir štai tu pristatysi savo pirmąjį solinį koncertą. Kas tave tam pastūmėjo?

- Visą tą laiką aš lankiausi gyvos muzikos koncertuose, užsiėmiau vokalo tobulinimu, mokiausi. Žinojau, kad rimtai užsiimsiu muzika ir tam ruošiausi. Besimokydama bandžiau įvairius žanrus, norėdama surasti mane geriausiai atitinkantį stilių. Galų gale supratau, kad man labiausiai patinka ir tinka tai, kas yra manyje nuo prigimties, kas man natūralu – gruzinų dainos. Jas dainuodama galiu atsiskleisti, parodyti visus savo jausmus ir jausti kūnu bėgiojant skruzdėlytes, atsirandančias dėl gerų emocijų ir pozityvios energijos. Tam mane pastūmėjo ir draugai, profesionalūs muzikantai, įsilieję į kolektyvą.

- Lietuvoje tave esame matę įvairiuose amplua - dainavai, šokai. Ir viskas tau sekėsi! Kaip manai, kodėl?

- Manau, kad aš esu imli pasiūlymams, naujovėms ir labai stengiuosi viską daryti taip, kad paskui nesigailėčiau, jog įdėjau per mažai pastangų. Pati aš nesu stipri iniciatorė, man reikalingas impulsas, bet jei tik kas pasiūlo ėjimą, suteikia postūmį - einu iki galo iš visų jėgų. Manau, kad svarbu ne tik sudalyvauti, bet ir pasiekt pergalę. Aš juk vėžys, tad kai kuo užsiimu, pagriebiu - nebepaleidžiu (juokiasi)… O šiaip – daug darbo ir šiek tiek sėkmės, štai mano raktas.

- Savo programai pasirinkai kontrabosu, gitara, mušamaisiais, klavišiniais ir fleita grojančius muzikantus. Kodėl būtent toks pasirinkimas?

- Visi muzikantai – savo srities profesionalai. Šie instrumentai puikiai tinka ir dera tarpusavy, o svarbiausia, jų skambesio darna atskleidžia gruziniškos muzikos autentiškumą, bet tuo pat metu skamba šiuolaikiškai - moderniai.

- Tai bus pirmasis tavo solinis koncertas. Ką jis tau reiškia?

- Man tai - didžioji premjera. Iki šiol esu dainavusi įvairiuose koncertuose, duetuose, bet tik po kelias dainas. Dabar toks jausmas, tarsi į sceną išeisiu pirmąkart. Be to, dar niekad nekoncertavau su gyvai grojančiais muzikantais. Šis pirmasis koncertas bus tarsi simbolinis perėjimas iš vieno mano gyvenimo etapo į kitą, lyg tiltas. 

- Per gana trumpą laiką, būdama tokia jauna, nuveikei tikrai nemažai – dalyvavai televizijos renginiuose “Muzikos akademija”, “Žvaigždžių duetai”, “Šok su manimi”, 2009 buvai išrinkta Metų moterimi “Jauna žavi veikli”, dainavai su Mantu Jankavičiumi... Kas toliau?

- Taip, tuo metu į namus parnešiau nemažai apdovanojimų (juokiasi)... Džiaugiuosi, kad tiek daug visko įvyko, daug išmokau. Tačiau dabar nesivaikydama populiarumo darau ką tikrai noriu, išreiškiu ką jaučiu ir žiūrovui (klausytojui) atversiu tai, kas kiekviename žmoguje man atrodo brangiausia – tai jo širdies muzika.

- Ką tu nori pasakyti dainomis, kurias dainuosi?

- Yra daug stereotipų apie gruzinų tautą – turbūt visiems galvojant apie juos, prieš akis iškyla vynas, džigitai. Tačiau mažai kas žino apie tikrąją gruzinų muziką, nebent girdėję ją iš senų kino filmų. Noriu supažindinti žiūrovus su gruzinų dainomis, noriu leisti jiems pajusti įvairovę dainų, gimusių kitoj kultūroj, kur labai aiškios tradicijos ir aiškūs garsai. Dainuosiu gruzinų kalba, tad mano užduotis bus, kad žiūrovai, nesuprasdami kalbos, suprastų dainas per jausmus ir emocijas, kurias perduosiu.

- Kaip manai, kokie žmonės ir kodėl turėtų ateiti į tavo koncertą?

- Visi, kuriems įdomu būtų išgirsti autentiškas, tačiau šiuolaikiškai pateiktas, Gruzijoj šimtmečius skambančias dainas.

- Iki šiol dainuodavai tai, ką tau parinkdavo prodiuseriai. Šįkart dainuosi tik savo pačios pasirinktas dainas. Kokios jos, kokia tai muzika?

- Tai - mano širdies muzika, glūdėjusi manyje nuo pat prigimties. Ji nukelia mane į tą dievų mūsų tautai skirtą nuostabią gamtą, į kalnus, vynuogynų laukus. Skambės dainos, kurias girdėjau nuo mažens. Jos yra parašytos senų senovėj ir gyvuos tol, kol bus gyva pati gruzinų tauta. Melodijos, kurias padainuosiu naujai, bus mišinys senų, šimtmečius žinomų dainų, ir mano jausmų. Perduosiu jas taip, kaip jaučiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją