Albumo išleidimas neliko nepastebėtas - vien Vilniuje vykęs pristatymas vos talpino visus norinčius išgirsti ir pamatyti, ką grupė yra paruošusi, o albumo turinys buvo pažymėtas puikiais muzikos ieškotojų vertinimais.

Besitęsiant susidomėjimui ketveriukės kūryba, grupė toliau žengia savo keliu ir birželio mėnesį surengs ypatingą koncertą „Vasaros terasoje“ Vilniuje. Renginį pavadinę „Juoda naktis“ ir kartu į sceną pasikvietę bičiulius Visvaldas Morkevičių ir Beną Aleksandravičių „ba.“, „Solo Ansamblis“ kelia sau tikslą „išnešti“ kūrybą platesnei auditorijai. Kaip ir kodėl - pokalbyje su grupės nariais.

- Anksčiau ne kartą minėjote, kad kiekvienas grupės narys atsinešė savo muziką, patirtį ir taip kartu gimė „Solo Ansamblis“. Kaip atsitiko, kad kartu pasukote į tokią muziką, kokią kuriate dabar?

- Viskas įvyko labai paprastai. Vieną dieną mes nusprendėm, kad nebenorime groti to, kas mūsų neveža, kad mūsų koncertuose skambės tik ta muzika, kuri mums patinka. Natūraliai atkrito muzika, kuri jau mums atrodė pasenusi ir nebeįdomi. Gal kai kuriems klausytojams atrodo keistas toks mūsų virsmas, bet mum jis labai organiškas. Ir mes labai džiaugiamės dabartiniu “Solo Ansambliu”.

- „Post-punk“, „synth-pop“, „electronic“ - iš kur ateina inspiracijos, idėjos tokių stilių derinimui?

- Visi šitie stiliai mūsų mėgiami ir klausomi, ir jų yra tikrai gerokai daugiau. Inspiracijos ateina iš muzikos, mąstymo, skaitymo, kvėpavimo, valgymo, bėgiojimo, miegojimo, vaidinimo, stebėjimo ir, be abejonės, klausymo.

- Siekiate „iškelti“ tokią muziką ir patį muzikinį stilių į platesnes auditorijas?

- Be abejo norim ir tą darom - mus atranda vis daugiau klausytojų. Jei nenorėtume, tai negrotume. Mums svarbu dalintis savo kūryba. Norisi, kad muzikos būtų kuo daugiau ir įvairesnes. Ir kad Lietuvos muzikinė kultūra augtų ir klestėtų. Manome, kad klausytojai pavargo nuo nuo įvairių televizinio formato garsų. Ir jau kreipia ausį į vis keistesnius garsus...

- „Juoda naktis“ Vasaros terasoje - tiesiog „Solo Ansamblio“ koncertas bičiuliams ir fanams ar siekis užkrėsti šios muzikos dar nepažįstančius žmones?

- Tikriausiai ateis žmones kurie jau mus kažkur girdėjo. Gal gyvai, gal kažkur medijoje. Stengiamės niekada neiti į koncertą nepaklausę prieš tai, ką žmonės groja. Kažkodėl manome, kad panašiai ir kiti daro. Todėl, kas mūsų negirdėjote, būtinai paklausykite „Roboxus“ ir ateikit į koncertą.

„Solo Ansamblio“ kartu su Visvaldu ir Benu Aleksandravičiumi (“ba.”) koncertas “Juoda naktis” įvyks birželio 14 dieną “Vasaros terasoje” Vilniuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)