Šiauliai visuomet buvo ir bus avangardinės ir gitarinės muzikos meka. Čia užaugo tokios grupės kaip „Bix“, „Colours of Bubbles“, „Lygiai lyja“ bei daugelis kitų. Noriu šiauliečiams pristatyti savo mieliausius ir fainiausius draugus ir neabejoju, kad „biplanai“ čia žiauriai laukiami“, – sako S. Urbonavičius-Samas.

Nors kūrinio, kurį atliks su „Biplan“, Samas kol kas neatskleidžia, jo teigimu, drauge pasirodyti scenoje seniems bičiuliams bus itin paprasta.

„Žinau „biplanus“ taip seniai, kad man atrodo, jog jie ir grupės atliekama smagi gitarinė muzika scenoje buvo visada. Jau daug metų muzikos pasaulyje esame petys į petį“, – sako „Bix“ lyderis.

Ruošdamasis koncertui Šiauliuose Samas scenos bičiuliams juokaudamas siunčia neįprastus palinkėjimus.

„Linkiu „biplanams“ numirti scenoje – tiesiog niekada neiškeisti muzikos į kitas veiklas ir toliau sėkmingai kurti bei gyventi su muzika. Nedaug kam pasaulyje tai pavyksta“, – sako S. Urbonavičius-Samas.

Koncertinį turą „Biplan“ rengia grupės 20-mečio jubiliejaus proga. „Biplan“ jau aplankė savo gerbėjus Kaune, Vilniuje ir Panevėžyje. Šiuose koncertuose su grupe specialius kūrinius atliko „Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas, „Lemon Joy“ narys Igoris Kofas ir „Liūdnų slibinų“ atlikėjas Dominykas Vaitiekūnas. Viso turo metu „Biplan“ lydi dainininkė Ieva Narkutė.

Gruodžio 20 d. Klaipėdos koncertų salėje klausytojams „biplanai“ dovanos ypatingą šventinį koncertą, kuriuo simboliškai užbaigs jubiliejinį turą „Biplan 20!“. Turo programoje skamba ne vienas pajūrį itin mylinčių „biplanų“ hitas iš jų paskutinio grupės albumo „Visi keliai veda prie jūros“. Koncertuose taip pat atliekami žymiausi keliolika metų skaičiuojantys grupės hitai, tokie kaip „Labas rytas“ bei naujausios dainos, tokios kaip „Kapitonai“ bei „Amore“.

Turo metu kiekvienam kūriniui ruošiami ir atskiri originalūs vizualiniai sprendimai. Dizaineriai „Pet Punk“ koncertams sukūrė specialias dekoracijas, o nestandartinių sprendimų manufaktūra „Mur Mur Mur“ rūpinasi išskirtiniu grupės įvaizdžiu ir atributika koncertų metu. Daug dėmesio skiriama kokybiškam garsui bei apšvietimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)