„Nebūtinai turi šviesti saulė ir lauke būti +25, kad mūsų viduje būtų vasara. Ji ir taip gali būti, nepriklausomai, nuo to, kaip jaučiamės. Mūsų gerą nuotaiką gali lemti ne tik šiltas oras, bet ir gera draugų kompanija ar galų gale meilė kitam žmogui“, - įsitikinęs atlikėjas.

D. Šimkus-Dūmas pastarąjį kartą naują dainą pristatinėjo gegužės mėnesį. Šis kūrinys pristatomas po pertraukos. Dainininkas sako nenorįs kūrinių kepti kaip blynų, kiekvieną iš jų Donatui norisi subrandinti.

„Kadangi kiekvieną kūrinį kuriu su dideliu atsidavimu ir įsijautimu, tai užtrunka. Norisi visas savo dainas išleisti subrandintas ir džiaugtis jomis“, - pasakoja jis.

Per kiek laiko pavyko įrašyti „Mes vasarą grąžinsim“? „Įrašinėjimas vyko apie tris savaites. Daugiausiai laiko užima paruošiamieji darbai prieš įrašą. Nemažai laiko praiena, kol randi tinkamus žodžius dainai ar muziką. Dėl šių priežasčių ir užtrukome. Daina skirta visiems tiems, kas pasiilgo vasaros, šilumos. Pastebėjau, kad mes, lietuviai, beprotiškai laukiame vasaros, šiltų orų ir mažiau džiaugiamės rudens ir žiemos sezonais. Norėjau įnešti šviesos į niūrią lietuvišką kasdienybę. Juk nesvarbu, koks sezonas, vasara pas mus visada gali būti, priklausomai, nuo mūsų požiūrio, - kalbėjo Dūmas.

Paklaustas, kodėl dainos tekste minimi Londono barai ir koks tikslas atlikėjui apie juos dainuoti, Dūmas sakė manąs, kad daugybė jo gerbėjų gyvena ne vien Lietuvoje. Esą dėl šios priežasties norėta ir sąsajų su emigravusiais tautiečiais.

„Nepasakyčiau, kad mano pagrindiniai gerbėjai yra vien tik Lietuvoje. Prieš porą metų teko koncertuoti Airijoje ir Anglijoje. O praėjusią vasarą buvo pasiūlymų ir iš Danijos, ir Švedijos. Man svarbūs visi gerbejai, kurie gyvena tiek užsienyje, tiek Lietuvoje. Be to, kai noriu gerai praleisti laiką, dažnai nuskrendu į Londoną. O ten gyvena nemazai lietuvių“, - kalbėjo dainą „Mes vasarą grąžint nusprendėm“ pristatantis D. Šimkus-Dūmas.

Tiesa, iš pradžių atlikėjas su prodiuseriu buvo sumanę vienokią dainos idėją, tačia įrašius žodžius nusprendė, kad aranžuotė turėtų būti kitokia, nei buvo planuojama iš pradžių.

„Tokia jau ta kūryba - ji terminų ir apibrėžtų rėmų neturi“, - teigia Dūmas.

Pasiteiravus, ar ši daina – tik pavienė, ar atlikėjas ketina leisti albumą, Donatas tikino, kad esant šaltesniam ir tamsesniam laikui, kūrinybinių minčių turi kur kas daugiau.

„Galbūt prikursiu tiek dainų, kad susidarys ir visas albumas. Tačiau dar nesu nusprendęs, kokio formato jis turetų būti šiais išmaniųjų technologijų laikais, kur ypatingai aktyvus gyvenimas vyksta virtualioje erdveje“, - kalbėjo atlikėjas.

Paklaustas, kuo pastaruoju metu užsiima, mat naujienų portaluose pasirodo retai, D. Šimkus-Dūmas tikino, jog yra paskendęs darbuose.

„Šiuo metu mano didžiąją laiko dalį užima darbas renginiuose. O kas susiję su naujienomis viešojoje erdvėje, turiu tokią nuomonę, kad artistas turi tikrai kažką įdomaus parodyti, bent jau savo kūrybą, o ne demonstruoti drabužius ar koncentruotis į tai, kad suplyšo batas. Neturiu tikslo rodytis viešumoje bet kada, be svarbios progos. Kai turiu laisvo laiko, tuomet nemažai dėmesio skiriu krepšiniui, sportui ir asmeniniam tobulėjimui“, - atskleidė jis.

Kaip dažnai Dūmas pasirodo koncertuose ir kur gerbėjai turės galimybe jį pamatyti artimiausiu metu? „Šiuo metu mano pagrindinė veikla - privačių vakarų vedimas ir organizavimas, tad koncetinei veiklai dabar skiriu mažiau dėmesio. Tačiau planuoju iki vasaros išleisti dar keletą kūrinių“, - apie artimiausius planus prasitarė Dūmas.

Naujausias dūmo kūrinys „Vasarą grąžint nusprendėm“:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)