Britų žvaigždė Lietuvoje lankėsi pirmą kartą, todėl šis koncertas sukėlė didžiulį ažiotažą. Keliolika tūkstančių bilietų į pasirodymą ištirpo beveik per pusdienį.

Iš viso „Žalgirio“ arenoje R. Williamsas koncertavo apie 16 tūkst. gerbėjų iš Lietuvos. Todėl norėdami išvengti spūsčių, žiūrovai Kauno gatves užtvindė dar gerokai prieš vieną laukiamiausių metų renginių.

Lietuvoje pirmąkart istorijoje koncertą surengusią britų muzikos žvaigždę apšildė iš Švedijos kilusių sesučių grupė „Baskery“. Merginų trio apšildys ir kitus R. Williamso koncertus Rygoje, Sankt Peterburge, Maskvoje, Minske, Krokuvoje, Bratislavoje.

Prabilo lietuviškai

Britas lietuviams paruošė ypatingą staigmeną. Ne tik įspūdingą šou, muzikinę programą, bet ir siurprizą specialiai lietuviams. 

Koncerto metu jis į publiką kreipėsi lietuviškai. Robbie organizatorių dar prieš viešnagę prašė išversti jam keletą frazių, kurias jis panoro išmokti iki koncerto.

„Labas vakaras, mother**ers (močkrušiai), esu Robertas Peteris Williamsas ir sekančias dvi valandas jūsų subinės bus mano“, - į susirinkusią publiką kreipėsi Robbie.

Robbie Williamso koncertas

Publiką svečias iš Didžiosios Britanijos užvedė nuo pirmųjų akordų.

Šou R. Williams pradėjo savo koncertinio turo razinka „Let Me Entertain You“. Po jos sekė „Rock DJ“ ar „Mansoon“. Kiekvienas kūrinys, kurį Robbie atliko scenoje, buvo sutinkamas aplodismentais ir šūksniais.

Nepadorusis Robbie

Dainininkas scenoje keitė kostiumus kaip kojines. Vienas iš jo sceninių apdarų buvo kiltas, kurį jis koncerto metu ne kartą kilstelėjo parodydamas savo stringus. „Čia ne sijonas, čia kiltas. Kai prieš porą dienų koncertavau Paryžiuje, mano viena sėklidė išsprūdo, tačiau šiandien visi kariai savo barakuose“, - dar kartą pakėlęs kiltą apsidžiaugė jis.

Šis scenos chuliganas niekada nebijojo vartoti necenzūrinių žodžių, kaišioti rankas į kelnes, kilnoti sijoną ar imituoti lytinį aktą su gitara. Būtent tokius triukus jis išdarinėjo ir Kaune.

Didžiulių ovacijų sulaukė į salę pakviesta gerbėja Daina, su kuria jis atliko kūrinį „Candy“. Tiesa, atliko jį su lietuvaite gulėdamas vertikaliai pastatytoje lovoje.

Robbie liko pakerėtas lietuvaičių grožio. „Jūs esate gražiausi mano matyti žmonės per visą koncertinį turą. Tikrai, net vaikinai jūsų gražūs. O panelės - Jėzau Kristau. Tik nedėkite šito į internetą šito, nes žmona pamačiusi nuraus man kiaušinius“, - juokėsi jis.

Uždainavo su tėvu

Į areną likus kelioms valandoms iki koncerto atvykęs R. Williamsas laiką užkulisiuose leido su savo šeima: žmona Ayda Field, praėjusių metų lapkritį gimusiu sūneliu Charltonu Valentinu Williamsu, dviejų su puse metukų dukrele Theodora Rose, kurią meiliai vadina Teddy. Su juo keliauja ir atlikėjo tėtis Pete Conway.

„Žalgirio“ arenoje pasaulinio garso žvaigždei pagal specialius nurodymus įrengti net keli poilsio kambariai. Vienas jų skirtas auklei. Arenos užkulisiuose atskira poilsio erdvė įrengta ir R. Williamso tėčiui.

Atlikėjo tėtis arenoje lūkuriavo ne šiaip sau. P. Conway buvo pakviestas į sceną atlikti su savo pasaulinio garso sūnumi bendrą dainą „Better Man“.

Po dvi valandas trukusio šou ir tokių hitų kaip „Millennium“, „Feel“ ar „No Regrets“, R. Williamsas grįžo bisui. Grįžo su „Queenų“ „Bohemian Rhapsody“. O savo viešnagę Kaune užbaigė savo „Angels“.

Į užkulisius atsivedė ir šunį

Pasaulinio turo „Let Me Entertain You“ metu Robbie nesiskiria ne tik su savo šeima, bet ir su dar vienu savo šeimos nariu – Labradoro retriverio veislės šuniu Spinee, kuriam prieš porą dienų buvo atlikta sudėtinga operacija.

Dėl to atlikėjas į Lietuvą netgi atsivežė veterinarą savo šuniui.

Robbie savo keturkojį taip pat atsivežė į areną.

Britų muzikos žvaigždė Robbie Williamsas į Kauną atvyko anksčiau nei buvo laukiama. Atlikėjas į Lietuvą turėjo atskristi koncerto dieną, tačiau privatus lėktuvas Kauno oro uoste nusileido jau šeštadienio vakarą.

DELFI žiniomis, sužinoję, kad Kaune nėra penkių žvaigždučių viešbučio, atlikėjo atstovai labai nustebo, todėl buvo nusprendę atvykti į Lietuvą koncerto dieną, o po šou iškart skristi į Latviją ir nakvoti Rygoje, kur koncertuos antrą Velykų dieną.

Robbie Williams

Kartu su savo komanda atlikėjas atsivežė ne tik dekoracijas, garso ir scenos techniką, ekranus, savo baldus, visą reikalingą įrangą, virtuvės šefus, kurie rūpinsis jo komandos maitinimu.

R. Williamsas su savimi atsigabeno netgi automobilius, kuriais buvo vežiojamas Kauno gatvėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (762)