R. Kazlas prasitarė, kad koncertą Vilniuje stebi jo mama ir salė prapliupo gausiais plojimais. Tą vakarą aplodismentų netrūko, o R. Kazlui baigus programą salė plojo ilgai ir stovėdama..

Koncerto pradžioje R.Kazlas prisipažino, kad gimė jis šalia Vilniaus esančiuose Molėtuose, tačiau nuo pat vaikystės svajojo gyventi sostinėje. Kai berniukas Rolandas atvykdavo į Vilnių, čia žavėdavo daug dalykų, kurių Molėtuose nelabai rasi. Tačiau net keisčiausiose svajonėse jis neįsivaizdavo, kad po keturiasdešimties metų paklausyti jo ir Pakeleivių Vilniuje surinks 6000 žmonių. „Siemens“ arenoje tuščių vietų nebuvo.

„Kai aš pagalvoju, kur esu ir ką darau, tai , ko gero, yra geriausias mano pokštas“, – apie sprendimą surengti „Tokius koncertus“ sakė R. Kazlas.

Per dvi su puse valandos trukusį R. Kazlo ir Pakeleivių koncetą žiūrovai išgirdo net 19 dainų. Dauguma jų įrašytos ir išleistos albume „Toks“, kurį kol kas galima įsigyti tik koncertuose. Publika jau puikiai žino dainas „Trenktas“, „Žydinti bobutė“, „Sapnai“. Tačiau tai tik maža dalis to, ką R.Kazlas su Pakeleiviais parenė „Tokiems koncertams“.

R.Kazlo Pakeleiviai – tikrų profesionalų grupė, todėl garsas nuo scenos beveik nesiskyrė nuo to, kuris yra ir albume.

Tačiau albume tarp dainų yra pauzės, o koncertuose tarp dainų yra R.Kazlo kalbos. Ir jos yra tai, ko publika laukia ir ką vertina ne ką mažiau nei dainas.

Nėra Lietuvos scenoje kito dainininko, kurio kalbų publika klausytųsi tai leipdama juokais, tai užgniaužusi kvapą. Ir nėra antro dainininko, kuris sugebėtų taip talentingai jungti dainas ir kalbas. Juokus ir rimtus dalykus. Kad žmonės koncerte verktų ir iš juoko, ir nejuokais.

Jis ir pats prisipažino, kad tai, kas kitiems yra neįkandama, jam pavyksta net per lengvai. „Yra vaidmenukų, kuriuos sukūriau per dvi minutes ir – šlovė visam gyvenimui. O yra, kuriuos kūriau dvejus metus , o buvo dvi minutės aplodismentų. Bet būtent tie vaidmenys padėjo subręsti man kaip žmogui“, – sako jis.

Pats R Kazlas save net dainininku vadinti vengia. Mieliau tvirtina, kad yra tiesiog aktorius, dainuojantis „Tokias“ dainas. Gali pavadinti kaip tik nori, tačiau nepaprasto ir retai pasitaikančio talento lyg ir be pastangų pralinksminti žmones iš R.Kazlo net mušte neišmuši. Todėl „Tokie koncertai“ ir yra unikalūs, ir todėl į juos susirenka tūkstančiai pasiilgusių tokio R.Kazlo, koks jis yra šiandien: juokaujančio apie rimtus dalykus arba rimtu veidu pasakojančio juokus.

R.Kazlas labai vertina savo scenos bendražygius, grupę Pakeleiviai, kurioje groja: Andrius Daugirdas (bosinė gitara,vokalas), Jonė Dambrauskaitė (klavišiniai,vokalas), Audrius Piragis (gitara), Dainius Didžiulis (gitara), Laurynas Čekelis (klavišiniai, pučiamieji,vokalas), Žydrūnas Mockūnas (perkusija), Martynas Lukoševičius (mušamieji), Aušra Kiuraitė Svilainienė (pritariamasis vokalas), Dalia Babilaitė Abarė (pritariamasis vokalas). Trimitu grojo Tomas Vaičiulis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)